fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović: Pobjeda za finalni turnir

Radović: Pobjeda za finalni turnir

Podgorica, (MINA) – Budućnost Bemaks respektuje Kraljevo, ali želi da pobijedi i četiri kola prije kraja obezbijedi plasman na finalni turnir WABA lige, kazao je trener podgoričkih košarkašica Vladan Radović.

Košarkašice Budućnost Bemaxa i Kraljeva odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 15. kola regionalnog takmičenja.

Crnogorski prvak bi pobjedom i teoretski osigurali plasman na fajnal-for.

Kraljevo bi pobjedom ostalo u trci za finalni turnir, dok bi porazom definitivno izgubilo sve šanse da bude među četiri najbolja tima.

Radović je kazao da Budućnost očekuje teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Kraljeva, koja traži šansu da ostane u trci za fajnal for.

“Srprski tim je sebe doveo u ovu situaciju nakon velike pobjede protiv Celja u prošlom kolu, ali nas to ne treba da zanima i da opterećuje, jer moramo da imamo fokus na sebe. Sigurno je da Kraljevo ima kvalitet da nas dobro namuči i da nas natjera da imamo maksimalan fokus ka svojim obavezama”, rekao je Radović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da vjeruje u svoje igračice i nastavak pobjedničkog niza.

“Do kraja imamo pet utakmica, doveli smo sebe u situaciju da nam jedna pobjeda garantuje fajnal for. Želimo pobjedu, jer bi ostali u poziciji da čak budemo prvi pred završni turnir, što bi za mene kao trenera u prvoj seniorskoj sezoni u ovom klubu i za našu podmlađenu ekipu bio fantastičan rezultat”, rekao je Radović.

Centar Mina Đorđević kazala je da ubjedljiva pobjeda u Kraljevu ne smije da opusti podgorički tim.

“Ta pobjeda u Kraljevu neće nas zavarati. Veoma smo oprezne, maksimalno se spremamo za taj duel, sjvesne da može da nam donese mnogo toga pozitivnog. Neće doći da se predaju, žele da pobjedom ostanu u trci za završni turnir. Imaju kvalitetnu ekipu, a sigurno da iako nas čeka težak duel vjerujem da možemo stići do nove pobjede”, kazala je Đorđević.

Bek podgoričkog tima Milena Jakšić kazala je da
-Kraljevo sigurno nije slučajno dobilo Celje.

“Radi se o iskusnoj ekipi, koja ima nekoliko kvalitetnih igrača, tako da neće biti lako. Velikom željom, borbenošću nastojaćemo da nastavimo impresivnu seriju, jer bi nam novi trijumf donio mir uoči završnice”, rekla je Jakšić.

Crnogorski prvak prvi međusobni duel dobio je 77:46, a u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvario je 11 pobjeda i ima dvije više od rivala.

Budućnost je, nakon dva startna poraza, zabilježila 11 uzastoponih pobjeda.

Kraljevo ima skor od devet pobjeda i pet poraza.

Duel u Bemaks areni počeće u 19 sati.

Najčitanije