fbpx
NaslovnicaCrna GoraStepen razumijevanja moguće podići na maksimalan nivo

Stepen razumijevanja moguće podići na maksimalan nivo

Podgorica, (MINA) – Stepen razumijevanja između političkih i društvenih aktera moguće je podići na maksimalan nivo, kako bi došlo do relaksacije odnosa unutar Crne Gore, koji su došli do usijanja, ocijenio je predsjednik Građanske alijanse (GA), Boris Raonić.

On je, nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem, agenciji MINA kazao da su zadovoljni i da su prepoznali iskrenost Vlade da uđe u koštac sa brojnim problemima u funkcionisanju sistema.

“Na mnoge probleme smo ukazali i oni su skoro sve prepoznali kao problematične i saglasili su se sa potrebom da u što hitnijem roku oni budu riješeni. U ovom trenutku mislim da se stepen razumijevanja može podići na maksimalan nivo kako bismo relaksirali odnose unutar Crne Gore, koji su došli do usijanja”, rekao je Raonić.

Kako je naveo, kroz dijalog se ne može doći do saglasnosti oko svih pitanja i ostaće ona o kojima će se razgovarati i tokom izborne kampanje.

“Apelujemo na sve ostale subjekte koji su pozvani da se uključe u dijalog i da se dođe do rješenja”, kazao je Raonić.

Iz Vlade su kazali da su predstavnici GA dali više konstruktivnih predloga u cilju jačanja administrativnih kapaciteta i potencijala i da će pažljivo razmotriti sve dobijene predloge i sugestije i zauzeti konkretne stavove u odnosu na njih.

Predstavnici GA, kako je saopšteno, ocijenili su da je potrebno snažiti institucije koje bi trebalo da efikasnije rade na pitanjima vladavine prava.

“Predstavnici te nevladine organizacije takođe su ukazali na potrebu unapređenja principa odgovornosti na nivou institucija, kako državne uprave, tako i pravosuđa, čime bi se doprinijelo kvalitetnijoj zaštiti interesa i potreba svih građana”, naveli su iz Vlade.

Kako su dodali, na sastanku je vođen širi dijalog o pitanjima važnim za proces evropske integracije i sveukupan društveni razvoj.

Najčitanije