fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Budućnost želi pobjedu

Adžić: Budućnost želi pobjedu

Podgorica, (MINA) – Budućnost respektuje Kopenhagen, ali želi pobjedu na startu Glavne runde LIge šampiona, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Budućnost i Kopenhagen odigraće u nedjelju utakmicu prvog kola Glavne runde Lige šampiona.

Adžić je naglasio da Kopenhagen ima mana i slabosti, ali da je zahtjevna ekipa koja igra dobro u gostima.

“To je tipična skandinavska ekipa koja igra rasterećeno u gostima i pruža više nego na domaćem terenu. Spremamo se za njihovo najbolje izdanje, nadam se da ćemo iskoristiti njihove slabosti i pobijediti. Jako nam je bitno da krenemo pobjedom i popravimo bodovni saldo prije završnih utakmica. Cilj nam je da budemo prvi ili drugi u grupi”, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je protivnik Budućnosti ekipa koja je nakon Evropskog prvenstva (EP) odigrala pet utakmica u jakoj danskoj ligi.

“To je nama uvijek poseban izazov u prvom kolu grupne ili Glavne faze, jer ne možemo doći do takmičarske forme na startu takmičenja kao ekipe protiv kojih igramo. To iskustvo traje dugo, znamo način na koji to možemo prevazići – kvalitetnim odnosom i poštovanjem dogovora, kao i svjesnošću stanja u kojem se nalazimo”, kazao je Adžić.

Trofejni stručnjak smatra da će nivo odnosa i svjesnosti igračica biti dovoljan da se pobijedi ekipa Kopenhagena.

“Kopenhagen ima sjajnu ekipu, pogotovo šest bekova koji se rotiraju i imaju zavidan napadački potencijal. To su nosioci igre u reprezentacijama Švedske, Holandije i Danske. Posvetili smo im veliku pažnju i nadam se da će to dati pravi doprinos, odnosno da će omogućiti da odigramo što bolje”, rekao je Adžić

On je kazao da bi volio da publika isprati utakmicu i pomogne im da dođu do pobjede.

Adžić je naglasio da su poslije EP ostali bez povrijeđenih Dijane Ujkić i Ivone Pavićević.

“Ujkić će prema najavama doktora odsustvovati do kraja sezone, dok će Pavićević početi da trenira već naredne sedmice. Kapiten Milena Raičević se vratila potpuno, kao i Katarina Bulatović potpuno sanirala povredu ramena. Situacija kod Tatjane Brnović je takva da na kraju sezone mora operativno riješiti problem koljena. Trenutno je u boljem trenažnom stanju nego što je bila pred EP”, rekao je Adžić.

On je kazao da Kopenhagen igra drugačije od Odenzea, koji je ubjedljiv u danskom prvenstvu.

“To je zahtjevna ekipa, pogotovo za prvo kolo imajući u vidu takmičarsku formu i način na koji igraju. Imaju najboljeg odbranbenog igrača sa EP, ali za razliku od Odenzea nemaju odbranbeni sistem. Imaju pojedinačno i individualno dobru odbranu, ali način koji igraju omogućava dosta prostora za saradnju bekova i pivota. Vjerujem da će i naša krila biti na visokom nivou. Tim pobjeđuje, manje je bitno ko će se manje ili više istaći”, rekao je Adžić.

Budućnost je nakpon EP na turnirima Regionalne lige u Jagodini i Ljubljani ostvarila maksimalan učinak.

Budućnost i Kopenhagen odigrali su do sada šest međusobnih duela u Ligi šampiona, od kojih je podgorički tim dobio četiri, dok su dva meča završena bez pobjednika.

U međusobnim duelima u Morači ekipa Budućnosti dobila je sva tri meča.

U posljednjem, 16. januara 2010. godine, slavila je 26:22.

Nedjeljni duel prvog kola glavne runde između Budućnosti i Kopenhagena počeće u 19 sati i 30 minuta.

Ostala dva meča grupe 1 na programu su u subotu – Odenze dočekuje Brest, dok je Mec domaćin Rostov Donu.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...