fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Raduje forma podgoričkih rukometašica

Adžić: Raduje forma podgoričkih rukometašica

Podgorica, (MINA) – Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da ga raduje nivo forme podgoričkih rukometašica, navodeći da ima dosta prostora za napredak.

Budućnost je prošlog vikenda osvojila turnir u Brestu, a u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu ostvarila je šest pobjeda i jedan poraz.

U Podgorici savladala je francuski Brest, ruski Astrahan i dva puta rumunsku Ramniku Vlčeu, dok je u Brestu upisala pobjede protiv šampiona Evrope, Đera i rumunskog CSM Bukurešta i poraz od francuskog Meca.

“Imamo odličnu energiju, a iz kvalitetne odbrane koju smo imali na većini mečeva, istina bez puno uigravanja tog segmenta igre, dolazila je i dobra igra u napadu. Krila su odlična u tranziciji, imamo dobar nivo i u pozicionom napadu, a evidentno je da su se Jovanka Radičević i Majda Mehmedović i bez mnogo zajedničkog rada, brzo vratile u naš system”, rekao je Adžić u izjavi za zvanični klupski sajt .

On je istakao i da ga raduje što se Sanja Vujović vraća u prepoznatljivu formu.

“Očekujem da će u posljednjim provjerama krajem avgusta biti u prilici da provede više vremena na terenu, a potom kroz turnire Regionalne lige u septembru, dostigne nivo koji je potreban za Ligu šampiona. Raduje sadašnji nivo forme, ali sigurno nje da imamo dosta prostora za napredak. Svjesni smo da će rivali biti na značajno višem nivou kada počne Lige šampiona, jer će do 5. oktobra imati šest-sedam takmičarskih mečeva. Vjerujem ipak, da ćemo uspjeti da anuliramo tu prednost, jer će Brest i Ramniku Valčea biti u našem fokusu u narednom periodu, a imamo i dragocjene informacije iz međusobnih duela protiv tih timova”, kazao je Adžić.

Dvostruke šampionke Evrope do kraja avgusta imaće još dvije provjere – 28. i 29. avgusta u Grudama protiv Bjelovara i Podravke, dok ih u septembru očekuju turniri Regionalne lige.

„U narednih nekoliko dana biće poznat raspored Regionalne lige koja nas očekuje u septembru. Do početka Lige šampiona trebalo bi da imamo dva ili tri turnira, koji će uz zajednički rad sa Krimom kao i prethodnih sezona, biti prilika da održimo željeni nivo forme i budemo spremni za izazove koji nas očekuju od rvog vikenda oktobra“, zaključio je Adžić.

Nova sezona Lige šampiona počeće prvog vikenda oktobra, a rivali u grupi su francuski Brest, rumunska Ramniku Valčea i njemački Bitighajm.

U glavnu rundu plasiraće se tri prvoplasirana tima iz grupe.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...