fbpx
NaslovnicaCrna GoraAko je MCP zadovoljna mišljenjem VK, utoliko bolje

Ako je MCP zadovoljna mišljenjem VK, utoliko bolje

Podgorica, (MINA) – Ako posljednja izjava predstavnika Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) znači da su zadovoljni Mišljenjem Venecijanske komisije (VK) o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, pa makar to bilo i iz razloga što ga smatraju negativnim, to je veoma dobra vijest, saopšteno je iz Vlade.

Koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko primorske, Velibor Džomić, kazao je u petak da VK nije usvojila pozitivno mišljenje o Predlogu zakona, kako je to ranije saopštila Vlada, i dodao da je u pitanju „najobičniji spin“.

U reagovanju Vlade navodi se da više ne postoje razlozi za nastavak agresivne kampanje koju MCP vodi protiv Predloga zakona.

„Budući da je i Vlada veoma zadovoljna Mišljenjem VK i da je spremna, kako je već saopšteno, da u finalni tekst Predloga zakona integriše stručne preporuke i sugestije VK za dalje unapređenje i preciziranje određenih zakonskih odredbi, ovo znači da ne postoji nijedan razlog za nastavak agresivne kampanje koju MCP vodi protiv Predloga zakona“, kaže se u reagovanju.

U Vladi smatraju da takav stav MCP znači da nema nikakvih prepreka da i ta vjerska zajednica učestvuje u konstuktivnom dijalogu sa ostalim vjerskim zajednicama i Vladom.

„I da, na terenu pravnih činjenica i međunarodnih pravnih standarda, zajedno obezbijedimo da finalni tekst Predloga zakona bude usaglašen sa preporukama VK prije nego bude upućen Skupštini na razmatranje i usvajanje“, dodaje se u reagovanju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije