fbpx
NaslovnicaCrna GoraAlbanija nije odgovorila na zahtjeve u vezi sa gradnjom mHE na Cijevni

Albanija nije odgovorila na zahtjeve u vezi sa gradnjom mHE na Cijevni

Podgorica, (MINA) – Nadležni organi Albanije nijesu blagovremeno, adekvatno ni argumentovano odgovorili na zahtjeve Crne Gore o izjašnjenju o mogućem prekograničnom uticaju izgradnje malih hidroelektrana na Cijevni, konstatovano je na današnjoj sjednici Vlade.

Kako je saopšteno nakon sjednice, iskazana je odlučnost da Crna Gora dodatno pokrene sve raspoložive mehanizme definisane međunarodnim konvencijama, direktivama i protokolima koji su obavezujući za sve države potpisnice tih akata i koje na do kraja jasan način uređuju međunarodne vodne odnose.

Zaključeno je da ta tema bude aktuelizovana na predstojećoj sjednici Međudržavne komisije Crne Gore i Albanije za saradnju u vodoprivredi koja je zakazana za 19. septembar.

„Tokom rasprave iskazana je opredijeljenost Crne Gore za poštovanje svih standarda u upravljanju vodama kako sa aspekta potencijalne izgradnje novih energetskih kapaciteta tako i sa aspekta valorizacije vodnih resursa koji pripadaju Crnoj Gori, a koji su duži niz godina u funkciji proizvodnje električne energije u susjednoj Bosni i Hercegovini“, kaže se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...