fbpx
NaslovnicaCrna GoraAleksić: Obeštećenje političkih zatvorenika pitanje pravde

Aleksić: Obeštećenje političkih zatvorenika pitanje pravde

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) podržava inicijativu o donošenju zakona o rehabilitaciji političkih zatvorenika, kazao je poslanik tog političkog saveza Budimir Aleksić, navodeći je obeštećenje žrtava pitanje pravde, i da bi bilo licemjerno razmišljati o tome koliko bi koštalo državu.

Među zemljama članicama i kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, Crna Gora jedina od država bivše SFRJ nema zakon o rehabilitaciji političkih zatvorenika, zbog čega je Akcija za ljudska prava (HRA) u septembru uputila inicijativu da Vlada hitno sačini radnu grupu koja bi radila na izradi tog akta.

Aleksić je agenciji MINA kazao da se odavno zalaže da treba rehabilitovati sve političke zatvorenike, ne samo sa Golog otoka.

„Goli otok je, naravno, drastičan primjer, i tu je najviše procentualno bilo ljudi iz Crne Gore. To je trebalo davno uraditi, ali bolje ikad nego nikad“, rekao je Aleksić.

On je kazao da DF podržava inicijativu HRA, i da taj politički savez čine stranke demokratske orijentacije koje osuđuju sve zločine totalitarnih režima i sve logore.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije