fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmfilohije: I Vučić kreator dravnog udara 

Amfilohije: I Vučić kreator dravnog udara 

Podgorica, (MINA) – Poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je učestvovao u kreiranju državnog udara sa crnogorskim predsjednikom, Milom Đukanovićem, potvrđeno je Vijestima iz više izvora iz crkvenih i političkih krugova.

Oni su potvrdili da Amfilohiije smatra da je Vučić zaslužan i što su lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni na po pet godina zatvora.

Amfilohije i Vučić su oštro polemisali tokom Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), a sagovornici Vijesti tvrde da je poglavar MCP ponovo optužio predsjednika Srbije da je izdao Kosovo i da radi protiv interesa Srbije. Vučić je, kako tvrdi izvor Vijesti, zamjerio Amfilohiju zbog lošeg odnosa sa Đukanovićem.

Iz MCP zvanično nijesu htjeli da odgovore na pitanja, a odgovor nije dao ni predsjednik Srbije.

Vučić je u manastir Žiča otišao kako bi učestvovao u radu Svetog arhijerejskog sabora SPC, ali mu je to onemogućeno zbog činjenice da su takav predlog prihvatili samo patrijarh Irinej i vladike iz Bosne i Hercegovine. Zbog toga se sa vladikama sastao u crkvenom salonu, gdje je najviše polemisao sa poglavorom MCP.

“Amfilohije mu je postavljao nezgodna pitanja o Kosovu i Metohiji, državnom udaru, kao i presudi koja je u tom predmetu izrečena liderima DF-a i srpskim državljanima. Vučić je izbjegavao konkretne odgovore, zbog čega ga je Amfilohije povišenim tonom konstantno vraćao na iste teme. U jednom trenutku rekao mu je da je sa Đukanovićem učestvovao u kreiranju državnog udara i da je izdajnik”, kazao je sagovornik Vijesti.

Sukob Amfilohija i Vučića počeo je prije više od godinu, kada je poglavar MCP rekao da se sprema izdaja Kosova i indirektno optužio predsjednika Srbije za to. Nakon što mu je i prije par noći u Beogradu spočitao da je izdajnik, Vučić je navodno rekao da zna da u vrhu SPC ima onih koji ga smatraju izdajnikom, koji su ga već sahranili i opojali.

“Ali nemaju hrabrosti da skinu mantiju i osnuju političku stranku, pa da na izborima provjere koliko podršku imaju u narodu”, rekao je Vučić.

Amfilohije mu je odgovorio da je narod odavno pokazao šta misli o Kosovu i Metohiji i svojim izdajnicima.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...