fbpx
NaslovnicaCrna GoraBar jedan od istorijskih temelja Crne Gore

Bar jedan od istorijskih temelja Crne Gore


Podgorica, (MINA) – Bar je jedan od istorijskih temelja Crne Gore, njena polazna stanica na putu ka Evropi i trajna spona sa svijetom, primjer multietničkog sklada po kojem je država prepoznatljiva, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, povodom 24. novembra – Dana opštine, uputio čestitku rukovodstvu Bara, učesnicima svečane sjednice i građanima tog grada, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Đukanović je kazao da je Bar, kroz svu istoriju, svojim prirodnim i ljudskim potencijalima, davao je neprocjenjiv doprinos sveukupnom uzdizanju Crne Gore.

“Tako je bilo i tokom slavne Narodnooslobodilačke borbe, kroz koju smo zajedno sa drugim jugoslovenskim narodima izvojevali slobodu prije 75 godina, ostajući vjerni ideji antifašizma kao esencije crnogorskog državnog bića”, naveo je Đukanović.

On je kazao da je, i u vrijeme socijalističke izgradnje, kao i danas u nezavisnoj Crnoj Gori, Bar bio i ostao strateški važno saobraćajno i privredno čvorište, i važan akter u integracionim procesima koji su Crnu Goru doveli do članstva u NATO, i na prag Evropske unije.

“Uvjeren sam da će i u narednom periodu Bar sa svojim zaleđem nastaviti s dinamičnim razvojem kako u saobraćaju i pomorstvu, tako i u turizmu i poljoprivredi, kvalitetno valorizujući, uz saradnju lokalne uprave i Vlade, svoje bogate potencijale“, poručio je Đukanović.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu