fbpx
NaslovnicaCrna GoraBarski DPS dao saglasnost na koalicioni sporazum

Barski DPS dao saglasnost na koalicioni sporazum

Podgorica, (MINA) – Barski Izvršni i Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) dali su večeras saglasnost na koalicioni sporazum koji podrazumijeva formiranje skupštinske većine koju će činiti DPS, Socijaldemokrate (SD), Grupa građana „Biram Bar“ i Bošnjačka stranka (BS).

Kako je saopšteno iz DPS-a, time su stvoreni uslovi za potpisivanje koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje Predsjedništvo stranke.

„Sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti DPS, SD, Grupa građana „Biram Bar“ i BS. Ovako formiranom većinom, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima države“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je sporazum, takođe, rezultat odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom.

„Osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biće dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara“, kazali su iz DPS-a.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...