fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Crnoj Gori hitno treba opoziciono provjetravanje

Bečić: Crnoj Gori hitno treba opoziciono provjetravanje

Podgorica, (MINA) – Bojkot izbora svih relevantnih parlamentarnih partija, uz demokratski pritisak i snažnu kampanju sve dok vlast ne prihvati predlog opozicije, jedino ima smisao i efekat, ocijenio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

On je u intervjuu agenciji MINA kazao da je Crnoj Gori hitno treba opoziciono provjetravanje.

„Nakon prodaje Kotora Demokratskoj partiji socijalista (DPS) od jednih, ćutanja i odobravanja od drugih, simulacije demokratije bezuslovnim povratkom u parlament, jasno da Crnoj Gori hitno treba opoziciono provjetravanje, jer očito postoje različiti ciljevi i političke namjere“, kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, mora se konačno znati ko su oni koji iskreno žele pobjedu i dolazak na vlast, koji ne žele vlast već status poželjne opozicije i koji su tu po zadatku da prevare opozicione birače i prodaju njihovu izbornu volju.

„Slažem se da je jedinstvo lijepa i pitka riječ, ali da vidimo jedinstvo koga i čega, jer sam se za ovih nekoliko godina naslušao praznih floskula, posebno od onih kojima su Đukanović i (Duško) Marković dugogodišnji politički idoli“, rekao je Bečić.

Na pitanje da li očekuje da će do kraja godine biti promijenjeno izborno zakonodavstvo i da će se stvoriti povoljniji ambijent za izbore, Bečić je rekao da je to pitanje za one koje su odbili Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi koji su Demokrate i URA predstavili polovinom prošle godine i koji je, kako je naveo, i zbog političko-pravnog, ali i vremenskog okvira, bio garancija opozicionog uspjeha.

Kako je dodao, jasno je gdje stanuje odgovornost i šta se može očekivati u narednom periodu.

Bečić predlaže bojkot parlamenta i izbora, sve dok vlast ne prihvati predlog opozicije za prve slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore.

„Jasno je da samo jedinstveni bojkot svih relevantnih parlamentarnih političkih subjekata, uz demokratski pritisak i snažnu kampanju, ima smisao i efekat koji mu daje punu opravdanost“, naglasio je lider Demokrata.

Na pitanje da li je Sporazum o budućnosti za Demokrate još važeći, Bečić je rekao da su u Sporazum i jedinstvo opozicije pucali potpisnici koji su „prodali Kotor“ DPS-u.

Demokrate se, kako je istakao, drže Sporazuma, Plana sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi, Odluke najviših organa da neće sa DPS-om u bilo kojoj varijanti, kao i jedinstvene odluke opozicije da bojkotuju parlament do ispunjenja uslova.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije