fbpx
NaslovnicaCrna GoraBedem fest naredne godine dovodi 2Chellos 

Bedem fest naredne godine dovodi 2Chellos 

Nikšić, (MINA) – U Nikšiću je završen jubilarni deseti Bedem fest, koji je tokom četiri dana na gradskoj tvrđavi ispisivao istoriju muzike i još jednom, po utiscima učesnika, ovjerio epitet festivala s dušom.

Organizatori su najavili da će nastaviti tradiciju i saopštili da će na 11 izdanje Bedem festa naredne godine stići kultni sastav 2Chellos.

Bedem fest je u autentičnoj atmosferi ove godine okupio muzičke legende i one čije vrijeme tek dolazi, spojio naizgled nespojivo i snagom muzike i energijom uspio da pokrene i Nikšiću vrati jedan od njegovih nekadašnjih znakova identiteta, grupu Osma sila, koja se na povratničkom koncertu okupila nakon više od 30 godina pauze.

Poslednje festivalsko veče probudilo je emociju i nostalgiju, posebno kod dijela nikšićke publike koja pamti vrijeme kada je uz note svoje Osme sile živjela prve ljubavi i doživljavala nezaboravne trenutke.

Dio publike bio je obučen u majice tog benda, a sa istim žarom i neki novi klinci pjevali su hit Spominjem te i uživali u notama koje je Osma sila te večeri u znak sjećanja posvetila njihovom nekadašnjem članu, Blažu Peroviću, dok su baklje bile visoko uzdignute prema nebu.

Dio članova benda, Dimitrije Maksić i Željko Mrvošević, potvrdili su da su Bedem fest i njegov osnivač Petar Šundić „krivci“ što je ta petorka sinoć bila na okupu.

“Trideset i nešto godina nijesu mogli da nam se poklope termini. Da budemo iskreni mogli smo to mi možda i ranije da napravimo. Možda nije bilo dovoljno želje, entuzijazma. Falio je neko ko će da pritiska i bio je to Šundić, koji je to uporno radio”, rekao je Maksić.

Na muzičko putovanje Balkanom publiku je zadnje večeri povela Madame Piano sa Gyass bendom.

Ona je novinarima nakon nastupa rekla da se za 25 godina karijere nikada nije osjećala tako srećno i ushićeno, iako je bila na mnogim i svjetskim festivalima.

„Glas Bedem festa daleko je stigao i postalo je prestižno doći na ovaj festival. Živim u Beogradu i znam koliko je muzičarima iz regiona važno da dođu na Bedem fest, koji je jedan od najboljih na Balkanu”, rekla je pjevačica i pozvala Nikšić i Crnu Goru da budu svjesni značaja Bedem festa i da ga podrže.

Nešto drugačiji zvuk donijela je Bojana Vunturišević, poznata po svojim elektro pop zvucima i energičnom nastupu.

”Znamo od naših kolega da je ovdje uvjek fantastično i svi su nam godinama unazad preporučivali da dođemo u Nikšić na Bedem fest”, kazala je Vunturišević koja je ranije bila dio benda Svi na pod.

Muzički autor i multi instrumentalista, Igor Vince, rekao je da sa Bedem festa nosi pozitivne utiske i da se prepoznaje žar i posvećenost organizatora, kao i mladi bend Bulka, pobjednici festivala Omladina iz Subotice.

Čast da zatvori ovogodišnje izdanje Bedem festa pripala je Dorđu Miljenoviću i njegovom sastavu koji se sa publikom družio do tri sata iza ponoći.

Direktor Bedem festa, Petar Šundić, rekao je da je to festival muzike, ljubavi, pozitivne energije, mira i tolerancije.

”Nastavljamo dalje, ne povlačimo se, mada ima neki ožiljak, koji možda boli. Željeli smo da doživite i osjetite ovu energiju, koja je posebna, jer dariva radost”, rekao je Šundić.

Bedem fest, kako je kazao, postaje brend koji prepoznaju i izvođači sa prostora bivše Jugoslavije.

Najčitanije