fbpx
NaslovnicaCrna GoraBesplatne ulaznice za Sea Dance dobrovoljnim davaocima krvi

Besplatne ulaznice za Sea Dance dobrovoljnim davaocima krvi

Podgorica, (MINA) – Zavod za transfuziju krvi, u saradnji sa Sea Dance festivalom, nagradiće besplatnim ulaznicama dobrovoljne davaoce koji u toku naredne sedmice daju krv.

Iz Zavoda su saopštili da će građani Crne Gore koji od 19. do 24. avgusta odluče da dobrovoljno daju krv dobiti na poklon jednodnevne ulaznice za šesti Sea Dance festival koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra na budvanskoj plaži Buljarica.

“Krv se može dati svakog radnog dana od sedam sati do 14 sati i 30 minuta u prostorijama Zavoda u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Kotoru i Baru”, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su kazali da je cilj akcije motivisanje građana da doprinesu obezbjeđivanju potrebnih zaliha krvi i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ljudski životi i dobročinstvo nemaju alternativu, zato se darivanja krvi moramo sjetiti ne samo u hitnim situacijama, kada je našem bližnjem neophodna ova dragocjena tečnost, nego i tokom cijele godine, kad god se osjetimo zdravim i sposobnim da učinimo humano djelo”, istakli su iz Zavoda.

Kako su dodali, dobrovoljno davalaštvo krvi djelatnost je od opšteg društvenog značaja, a građani svojim doprinosom jačaju ideju solidarnosti, šire humanu misiju i porodicu dobrovoljnih davalaca.

Najčitanije