fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora neriješeno u Sofiji

Crna Gora neriješeno u Sofiji

Sofija, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je večeras u Sofiji sa Bugarskom neriješeno 1:1, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je povela golom Stefana Mugoše u 50. minutu.

Napadač korejskog Inčona efektno je prevario dvojicu bugarskih defanzivaca i preciznim udarcem pogodio lijevi ugao bugarskog gola.

Izjednačujući pogodak postigao je Todor Nedelev u 82. minutu iz nepostojećeg penala.

Francuski sudija Rudi Buke faul Vladimira Jovovića nad Stanislavom Kostovom van šesnaesterca okarakterisao je kao jedanaesterac i pokazao na na bijelu tačku.

Domaćin je bolje počeo meč, u većem dijelu prvog poluvremena bio bolji i imao više šansi, ali je najbolju prošustila Crna Gora.

Priliku da crnogorsku selekciju dovede u vođstvo imao je Mirko Ivanić u 18. minutu, ali je njegov šut bugarski golman Nikolaj Mihajlov odbranio.

Foto: FSCG

Ivanić je bio u šansi i u 61. minutu, ali je za malo bio neprecizan.

Priliku da uveća prednost imao je Adam Marušić, povukao je kontru sa svoje polovine i pokušao sve sam da završi, iako je imao Fatosa Bećiraja samog ispred bugarskog golmana.

Bugarska je do gola mogla u 21. minutu nakon udarca glavom Vasila Božikova, ali je sa gol-linije loptu izbacio Marko Vešović.

Crnogorski golman Danijel Petković odlično je intervenisao u 31. minutu i spriječio Georgija Kostadinova da se upiše u listu strijelaca.

Petković je bio siguran i u 77. minutu i onemogučio Ivelina Popova da realizuje zicer.

Priliku da Crnoj Gori ipak donese tri boda imao je rezervista Aleksandar Boljević, nakon dodavanja Mirka Ivanića, ali je bugarski golman Mihajlov odbranio.

Minut ranije Martin Minčev je bio sam ispred Petkovića, ali je otišao iskosa i šutirao pored gola.

U drugom meču te grupe na londonskom Vembliju, u 20 sati i 45 minuta, sastaće se Engleska i Češka.
Slobodna je na startu selekcija Kosova.

Crnogorsku selekciju u drugom kolu, u ponedjeljak u Podgorici, očekuje duel sa Engleskom.
(kraj) eml

Najčitanije