fbpx
NaslovnicaCrna GoraBez Sekulića u Kini

Bez Sekulića u Kini

Podgorica, (MINA) – Kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore, Blagota Sekulić neće putovati na Svjetsko u Kini, saopštio je selektor Zvezdan Mitrović.

On je pojasnio da se Sekulić povrijedio na trening meču sa Asvelom i da će umjesto njega šansu dobiti mladi Jovan Kljajić.

“Sekulić je dobio blagu povredu na meču sa Asvelom i u situaciji je da jednostavno mora još sedam dana da odmara. On je zbog toga odlučio da napravi jedan veliki ljudski i kapitenski potez, donio je odluku u dogovoru sa nama da damo šansu Jovanu Kljajiću. Uprkos tome što bi vjerovatno mogao da nakon tih sedam dana zaigra, smatrao je da je bolje da se pruži šansa mlađem saigraču da ide u Kinu”, rekao je Mitrović.

Na spisku za Kinu su: Nikola Ivanović, Derek Nidam, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Jovan Kljajić, Suad Šehović, Aleksa Popović, Sead Šehović, Nemanja Radović, Dino Radončić, Marko Todorović, Milko Bjelica, Nikola Vučević, Bojan Dubljević.

Mijatović je najavio da će nakon turnira u Kini odabrati 12 učesnika šampionata.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra. Crna Gora je u grupi sa Grčkom, Novim Zelandom i Brazilom.

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Zvezdan Mitrović kazao je da su igrači na turniru u Lionu ostavili pozitivan utisak.

Crna Gora je turnir završila porazima od Francuske, Argentine i Brazila.

“Pokazali smo dobre momente, napravili dosta prostora za analizu, pa ćemo imati dosta materijala da nađemo elemente koje bi trebalo da popravimo. Protiv Francuske koja je kandidat za medalju sastavljena praktično većinom od NBA igrača i Argentine čija je okosnica pravljena od košarkaša Reala, Baskonije, pružili smo više nego što sam očekivao. Igrali smo dobro do posljednjih četvrtina što je na mene ostavilo vrlo pozitivan utisak”, rekao je Mitrović.

Crna Gora će do početka prvenstva, od 23. do 27. avgusta, učestvovati na pripremnom turniru u Kini, a protivnici su Iran, Nigerija i Poljska.

Svjetsko prvenstvo traje od 31. avgusta do 15. septembra.

Crnoj Gori će, osim Brazila, rivali u grupi biti Novi Zeland i Grčka.

Prvi meč na programu je protiv Grčke 1. septembra (14.00).

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...