fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković najbolji na WKF listi

Bošković najbolji na WKF listi

Podgorica, (MINA) – Crogorski karatista Bojan Bošković zauzima čelnu poziciju na juniorskoj rang listi Svjetske karate federacije (WKF), u kategoriji do 68 kilograma, objavljeno je na zvaničnom sajtu te asocijacije.

Junior Omladinca je na Svjetskom prvenstvu u Čileu osvojio zlatnu medalju.

U karijeri ima i kadetsko zlato sa Svjetskog prvenstva na Tenerifama i juniorsko srebro sa Evropskog prvenstva u Sočiju.

Trener Omladinca, Žarko Raković kazao je da je Bošković najbolje rangirani junior ikada u kategoriji do 68 kilograma.

On je naglasio da je Bošković četvrti karatista Omladinca na čelnoj poziciji WKF liste, navodeći da su na toj poziciji prije njega bili Vlado Jović, Mario Hodžić i Milena Jovanović.

“Najbolji na WKF listi iz Omladinca bili su Vladimir Jović 2015. godine kao mlađi senior,
Mario Hodžić – 2013 kao kadet i 2016. kao junior i Milena Jovanović 2018. godine kao kadetkinja”, kazao je Raković agenciji MINA.

On je naglasio da mu to mnogo znači, navodeći da je to i potvrda da se u klubu dobro radi.

“Imamo mnogo boraca u klubu koji su među deset ili 15 najboljih na Svjetskoj rang listi u njihovim kategorijama”, kazao je Raković.

On je istakao da je 2019. bila izuzetno uspješna godina za Karate klub Omladinac.

“Osvojili smo dvije medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (Milena Jovanović srebro, Nenad Dulović bronza), Mario Hodžić je bio srebrni na Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku. Bošković je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Čileu, dok su Dulović i Ilija Radonjić završili kao peti na tom šampionatu”, kazao je Raković.

On je podsjetio i na dvije medalje Marine Raković na turnirima Premijer lige (zlato u Istanbulu i bronzanu u Čileu), kao i devet odličja na Premijer ligi za mlade u Umagu.

“Realno je za očekivati da iz našeg kluba budu najkonkurentniji sportisti za najboljeg sportistu Crne Gore (Mario Hodžić) i najboljeg mladog sportistu (Bojan Bošković)”, rekao je Raković.

On je naglasio da je sljedeca godina nešto zahtjevnija i da pored seniorskog i Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, očekuje velika borba u kvalifikacijama za Tokio.

“Čeka nas mnogo turnira koje moramo osvojiti da bi se kvalifikovali. Očekujem potrebnu podršku od Crnogoprskog olimpijskog komiteta i Karate saveza, jer će nam biti potrebna. Bez kondicionog trenera, fizioterapeuta, sportskog psihologa teško da ćemo uspjeti. A naši borci zaslužuju da se pojave na Olimpijskim igrama u Tokiju”, kazao je Raković.

Najčitanije