fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković novi prvak svijeta

Bošković novi prvak svijeta

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Bojan Bošković osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

On je večeras u Santijagu, u finalnom meču kategorije do 68 kilograma, pobijedio Rusa Danila Gretskog 1:0.

Foto: MINA

To je Boškoviću drugo zlatno odličje na šampionatima svijeta, nakon što je prije dvije godine u Španiji bio najbolji u kadetskoj konkurenciji.

Ima i juniorsko srebro sa prošlogodišnjeg prvensrva Evrope u Sočiju.

Junior Omladinca na putu do finala eliminisao je Fakunda da Silvu iz Urugvaja 3:1, Tomaža Hudalesa iz Slovenije 1:0, Italijana Danijelea De Viva 1:0, sudijskim izjašnjavanjem Abdelrahmana Mohameda iz Egipta i u polufinalu Čeha Dominika Kočandrla 3:2.

“Ponosan sam na ostvareni rezultat. Bilo je veoma teško, a do zlatne medalje došao sam poslije šest dobijenih mečeva. Odličan je osjećaj biti dvostruki prvak svijeta, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Veliko hvala mom klubu, Omladinac, treneru Žarku Rakoviću, drugovima iz reprezentacije na podršci tokom takmičenja i selektoru Slobodanu Vlahoviću. Hvala i Aerodromima Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta”, kazao je Bošković agenciji MINA.

Bošković je osvojio drugu medalju za crnogorski karate u Čileu, nakon što je juče bronzini bio kadet Nemanja Mikulić, u kategoriji do 57 kilograma.

Blizu medalje bila je i Milena Jovanović u kategoriji preko 59 kilograma, prošla je tri kola, ali je zaustavljena u četvrtfinalu.

Jovanović je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je savladala Kanađanku Emanuel Žake 1:0, a u trećem Grkinju Kiriaki Kutaliari 1:0.

U meču za polufinale poražena je sudijskim izjašnjavanjem od Škotlanđanke Niam Džaner.

Ona nije uspjela da se domogne finala, čime je članici Omladinca zatvorila vrata repesaža.

U prvom kolu bila je slobodna i Milica Jeknić do 53 kilograma, ali je u drugom poražena od Kineskinje Ksie Ju 1:0.

U kategoriji preko 76 kilograma, Nemanja Jovović bio je slobodan na startu šampionata, a u drugom kolu izgubio je od Čileanca Bendžamina Njujeza 2:1, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Na startu repesaža poražen je od Slovaka Maroša Janovičila 3:0.

Za subotu planiran je nastup mlađih seniora Nenada Dulovića (Omladinac, do 60), Stefana Gojčevića (Bar, do 75), Ilije Radonjića (Omladinac, do 84) i Vasilise Bujić (Bar, preko 68).

U nedjelju su na programu ekipna takmičenja.

Crnu Goru će predstavljati kadetski kata tim u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Šampionat u Santijagu okupio je 1.557 takmičara iz 96 država svijeta.

Najčitanije