fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošnjak: Marković da podnese ostavku 

Bošnjak: Marković da podnese ostavku 

Podgorica, (MINA) – Poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak pozvala je premijera Duška Markovića da podnese ostavku nakon što je, kako je kazala, objavljen djelimični spisak državnih funkcionera koji su dobili stanove i kredite po povlašćenim uslovima.

Ona je zatražila od Markovića da joj dostavi puni spisak svih koji su dobili stanove i kredite.

Bošnjak je istakala da većina dobitnika nije ni u imovinskim kartonima navela da su čašćeni od države stanom ili kreditom.

Ona je navela da je, nakon djelimičnog objavljivanja spiska, jasno zašto Marković mjesecima nije odgovarao na njen poslanički zahtjev, čak i nakon poslovničkih urgencija, iako je je bio obavezan da odgovori u skladu sa važećim propisima u roku od 15 dana.

“Jasno je da se radi o protivzakonitom poslu, jer su odabranim visokim funkcionerima Demokratske partije socijalista (DPS), dodijeljeni stanovi i krediti, iako su već od države dobijali po nekoliko stanova i kredita, ili su stambeno veoma situirani i sa vrlo visokim primanjima”, navela je Bošnjak u saopštenju.

Sa spiska se, kako je rekla, vidi i da koalicija na vlasti nije ideološka, već isključivo interesna i pod kakvim ucjenama DPS opstaje na vlasti.

Bošnjak je kazala da je u pitanju korupcionaški posao, jer su na ovom spisku mnogi tužioci, predsjednica vrhovnog suda, mnoge sudije, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, visoki policijski dužnosnici, direktor Poreske upravr

“Sad je jasno zašto su oni štitili kriminalce i nijesu reagaovali na brojne naše inicijative i dokaza o kriminalnim radnjama i vezama sa samim vrhom režima”, dodala je Bošnjak.

Ona je ukazala da su na spisku supruge, ćerke, sinovi Markovićevih funkcionera, njegovi savjetnici, direkrori direktorata, i da su stan ili kredit dobili isključivo njegovom voljom.

“Ne ne čudi što još, evo mjesecima, nema reakcije Ustavnog suda na moj zahtjev za ocjenu Odluke po kojoj se ovako čašćavaju stanovnima i kreditima, jer se evo i njegov predsjednik i neke od sudija nalaze na ovom spisku, a već su imali itekako dobro riješeno stambeno pitanje, naravno o trošku države”, istakla je Bošnjak.

Kako je kazala, u drugim državama ovo bi bio skandal, Vlada bi istog časa pala, a svi bi završili u zatvoru.

Najčitanije