fbpx
NaslovnicaCrna GoraBriselski plan osnažuje mogućnost tehničke vlade

Briselski plan osnažuje mogućnost tehničke vlade

Podgorica, (MINA) – Briselski plan i odluka koja je usvojena u Skupštini ostavljaju i osnažuju mogućnost tehničke vlade, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i ponovio da bez opozicije neće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

On je intervjuu za Dan kazao da je ponuda te partije opoziciji jasna – ili pošteni izbori ili bojkot.

Kako je naveo, Demokratska partija socijalista (DPS) je, prihvativši Briselski plan, kapitulirala po pritiskom međunarodne zajednice i domaćih progresivnih i proevropskih snaga.

Bečić je kazao da je Demokratski front (DF) protiv Demokrata vodi “najprimitivniju harangu u novijoj političkoj istoriji”.

“Umjesto da predstavnici DF-a koji su već godinu članovi odbora pozdrave kapitulaciju DPS-a, oni su krenuli u najprimitivniju i najkukavičkiju harangu u novijoj političkoj istoriji, i to ni manje ni više nego na opozicione kolege”, rekao je Bečić.

Svima koji neće da manipulišu, kako je rekao, jasno je da Briselski plan i odluka koja je usvojena u Skupštini ostavljaju i osnažuju mogućnost tehničke vlade.

“Ne mijenjajući mogućnost dogovora o izvršnom modelu kontrole implementacije, odnosno o tehničkoj vladi, mi smo se izborili i za definisanje skupštinskog modela kontrole, odnosno uspostavljanje specijalnog parlamentarnog tijela koje će imati specijalna ovlašćenja u kontroli predizbornog i izbornog procesa”, rekao je Bečić.

On je poručio da Demokrate ostaju privržene i poštovanju Sporazumu o budućnosti, koji, prema njegovim riječima, nikada nijesu prekršili.

“Saglasno tom sporazumu, podržaćemo tehničku vladu, ali u njoj nećemo učestvovati jer sa DPS-om nikada nećemo zajedno vršiti vlast”, istakao je Bečić.

On je naveo da će se o načinu nastupa na izborima izjasniti nakon stvaranja uslova za poštene izbore.

Najčitanije