fbpx
NaslovnicaCrna GoraBudućnosti pobjeda službenim rezultatom

Budućnosti pobjeda službenim rezultatom

Podgorica, (MINA) – Utakmica 13. kola regionalne ABA lige, između košarkaša Budućnosti i Crvene zvezde, nije odigrana jer beogradski tim nije doputovao u Podgoricu.

Sudijska trojka i podgorički košarkaši čekali
su 15 minuta, nakon čega je i definitivno označen kraj utakmice.

Predsjednik Crvene zvezde, Nebojša Čović ranije danas saopštio je da beogradski tim nije doputovao na meč iz bezbjedonosnih razloga, odnosno da nije dobio čvrste garancije da će imati garantovanu bezbjednost u Podgorici.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da je ABA liga potvrdila da je od Uprave policije službeno informisana da ne postoje razlozi da se utakmica u Podgorici ne odigra, da sigurnost igrača i stručnog štaba ni u kom slučaju nije ugrožena, kao i da će se od momenta dolaska gostiju u Crnu Goru, boravka u njoj za vrijeme trajanja utakmice i nakon nje osjećati bezbjedno.

“KK Budućnost ima dovoljno iskustva kada su u
pitanju igre koje ni na koji način ne cpripadaju sportskom terenu”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Mediji su objavili da su igrači i stručni štab Crvene zvezde jutros bili u avionu na letu za Podgoricu, koji je bio zakazan za deset sati i deset minuta, ali da su neposredno pred polijetanje izašli i nijesu otputovali za glavni grad Crne Gore.

Disciplinskim pravilnikom ABA lige predviđeno
je da se utakmica registruje službenim rezultatom 20:0, dok se ekipa, zbog koje nije odigran meč, kažnjava i oduzimanjem jednog boda.

Najčitanije