fbpx
NaslovnicaCrna GoraČađenovićev savez jedini legitiman

Čađenovićev savez jedini legitiman

Podgorica, (MINA) – Svjetska džudo federacija (IJF) saopštila je da je Džudo savez, na čijem je čelu Andrija Čađenović, jedini legitimni savez u Crnoj Gori, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je crnogorska asocijacija postala dio IJF, a time i Evropske džudo unije.

Foto: MINA

“Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo sportsku javnost da je Judo savez Crne Gore, danas dobio zvaničnu potvrdu Međunarodne džudo Federacije o priznanju kao jedine krovne institucije za uređivanje džudo sporta u Crnoj Gori /https://www.ijf.org/country/mne/. Zahvaljujući profesionalnom odnosu Ministarstva sporta i mladih i veoma iscrpnom komunikacijom sa IJF interesi naših sportista su zaštićeni, a time smo još jednom pokazali da su nam sportisti na prvom mjestu“, kazao je Čađenović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je naglasio da će, nakon te odluke IJF, crnogorski džudisti ponovo moći da se bore pod zastavom Crne Gore i obilježjima svoje države, a ne Međunarodne džudo federacije.

„Priznanjem IJF konačno je stavljena tačka na problem i polemiku o tome ko je validan, legitiman i ko obavlja sportsku djelatnost u skladu sa Zakonom o sportu. Posebno zadovoljstvo nam je to što se džudo kao sport izborio sa dugogodišnjim problemima, koji su praćeni mnogim aferama, nepravilnostima, nepravdom i degradacijom sporta za neki novi, bolji i uspješniji početak“, kazao je Čađenović.

On je čestitao novi početak svim džudo klubovima u Crnoj Gori i rekao da je na njima i takmičarima velika odgovornost za budućnost džudo sporta.

„Buduća politika Judo Saveza Crne Gore zasnivaće se na poštovanju Zakona, u saradnji sa domaćim i međunarodnim sportskim institucijama, razvijanjem džudo sporta i postizanje vrhunskih sportskih rezultata“, kazao je Ćađenović.

On je saopštio da je Upravni odbor te asocijacije usvojio pravilnike i oformljene komisije, navodeći da je zaključeno da su prioriteti Saveza da do kraja godine uspostavi puno funkcionisanje tijela i organa.

„Konstatovano je da će trebati puno rada i energije da se promijeni negativan imidž koji je prethodnih godina stvoren u džudo sportu, da neće biti podjela i revanšizma, kao i to da će JSCG biti kuća svih onih koji žele da poštuju Zakon i rade u interesu sporta i kvalitetnoj promociji Crne Gore kroz sport“, zaključio je Čađenović.

Najčitanije