fbpx
NaslovnicaCrna GoraCecunjanin prvak Balkana, Marić bronzana

Cecunjanin prvak Balkana, Marić bronzana

Čačak, (MINA) – Crnogorska karate reprezentacija prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva Balkana u Čačku završila je sa dvije medalje – po jednom zlatnom i bronzanom.

Zlatnu medalju osvojio je Almir Cecunjanin u borbama, u kategoriji preko 84, dok je bronzana bila Jovana Marić u katama.

Cecunjanin je u finalnom meču pobijedio Luku Vukovića iz Bosne i Hercegovine 1:0.

Na putu do finala eliminisao je Bugarina Plamena Mošekova 1:0, Bosanca Aldina Mahmutovića 1:0 i Đorđa Tešanovića iz Srbije 1:0.

“Srecan sam zbog osvojene zlatne medalje, imao sam četiri jaka meča i sva četiri dobio sam identičnim rezultatom. Pokazao sam veliku sigurnost i iskustvo, zasluženo sam slavio. Nadam se da sam zlatnom medaljom pokazao da mi je mjesto u sammom vrhu crnogorskog i balkanskog karatea. Poslije desetine balkanskih medalja, ova mi je jedna od najdražih. Biti prvak sa 34 godine je veliki uspjeh”, kazao je Cecunjanin.

Marić je u odlučujućem meču za treće mjesto i medalju pobijeduila klupsku drugaricu iz Budućnosti, Miu Roganović.

Ona je u meču za medalju dobila 24,2, a Roganović 23,88 bodova.

Foto: MINA

Marić je kao drugoplasirana završila prvi krug (23,26), a bila je druga i u drugoj fazi (24,26), što je bilo dovoljno za meč za medalju.

“Zadovoljna sam nastupom i postignutim reultatom. Imala sam tešku grupu, ali sam uspjela da je prođem. U drugoj fazi sam bila još bolja, ali mi je za malo izmaklo finale. Medalja je potvrda kontuniranog rada i motiv za još još jači rezultat i bolje rezultate. Hvala reprezentaciji, mom klubu – KK Budućnost i treneru Neli Tatar”, kazala je Marić.

Roganović je, kao trećeplasirana u drugoj grupi izborila duel za medalju.

Od crnogorskih kataša prvi krug prošao je još samo Arijan Kočan, ali je u drugom bio peti i ostao bez borbe za medalju.

Borbu za medalju, kao i Roganović, izgubili su i Ksenija Rajo vić (preko 68), Tina Minić (do 61), Damir Čolović (do 67) i Vuk Popović (do 84), koji je u posljednjoj sekundi ostao bez finala.

U repesažu zaustavljena je i Dijana Miljanić, dok je Nenad Dulović sudijskom nepravdom izgubio meč za polufinale od Stefana Joksića 5:4.

Joksić nije uspio da se domogne finala, čime je i Dulovića onemogućio da nastavi borbu za medalju.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na program su ekipna takmičenja.

Crna Gora će imati predstavnika samo u katama.
Ženski kata tim nastupiće u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Mila Mraković, a muški Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Danilo Petrović.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...