fbpx
NaslovnicaCrna GoraCijepanje zastave nije ponos nego sramota

Cijepanje zastave nije ponos nego sramota

Podgorica, (MINA) – Cijepanje državne zastave u dvorištu podgoričke Osnovne škole nije ponos, nego sramota za djecu, roditelje i društvo, poručili su iz Ministarstva prosvjete.

Nekoliko učenika jedne podgoričke škole pocijepalo je državnu zastavu.

„Cijepanje državne zastave nije, nažalost, slučaj koji u kome su potrebne isključivo sankcije, a njih će svakako biti, koliko slučaj, koji pokazuje potrebu da prije svih roditelji, a na kraju i škole, razumiju važnost vaspitne uloge“, kazali su iz tog Vladinog resora.

Kako su naveli, destrukcija koja je pokazana, a još više činjenica da se bilo ko njome ponosi, je porazna kako za društvo, tako i za djecu koja u njoj učestvuju.

„To što svjedočimo ovakvim slikama, sve nas tjera na razmišljanje kako je moguće da su mladi, koji su puni stvaralačke energije i radoznalosti, usmjereni na takvo ponašanje“, kaže se u saopštenju.

Navedenom situacijom se, kako se istakli iz Ministarstva, otvara pitanje, „kakve sjutrašnje odrasle ljude mi vaspitavamo“?

„Jer nasilje, agresija, uništavanje, nepoštovanje i usmjerenje na politiku, nikad ne mogu biti izvorna odlika djece, već nažalost, jasno ogledalo starijih i vaspitanja koje od njih dobijaju“, ocijenili su iz Ministarstva.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Budućnost Voli u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige. Budućnost...