fbpx
NaslovnicaCrna GoraČistili obalu Ribnice

Čistili obalu Ribnice

Podgorica, (MINA) – Zaposleni u podgoričkom Zelenilu zajedno sa kolegama iz preduzeća Čistoća i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada i nevladinim organizacijama očistili su danas obale rijeke Ribnice, prema kojoj se, kako je ocijenjeno, građani ne odnose na adekvatan način.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković kazao je da je Uprava glavnog grada od prvog dana posvećena ekokološkim temama.

„Od prvog dana rada gradske Uprave posvećeni smo ovim zelenim temama, nema sedmice kad nešto sa tim u vezi nismo uradili, od pošumljavanja do čišćenja lokacija do pripreme terena da se neke neuređene površine urede i kultivišu“, kazao je Vuković.

Kako je kazao, jedan od projekata sa kojim su htjeli da obilježe početak godine je čišćenje korita rijeke Ribnice, koja predstavlja simbol Podgorice, a prema kojoj se građani ne odnose na adekvatan način.

„Tako da moje prisustvo i prisustvo mojih najbližih saradnika bi trebalo da pošalje poruku ukopnoj javnosti, da moramo mijenjati odnos kad su te stvari u pitanju“, kazao je Vuković.

Govoreći o projektu izgradnje šetališta duž Ribnice, on je rekao da privode kraju izradu projekta.

„Projekat će biti gotov narednih mjesec i po, pa se stvaraju sve neophodne pretpostavke da ubrzo krenemo u njegovu realizaciju. Uporedo sa tim krenućemo u izradu glavnog projekta, koji će biti nešto veći po svom obimu“, kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima, Glavni grad priprema odluku koja treba da služi kao osnov za stavljane u funkciju, kultivisanje, revitalizaciju i oživljavanje podgoričkih plaža.

„Mi smo markirali pet lokacija u zavisnosti od interesovanja, naših potencijalnih partnera, moglo bi se desiti da se već ovo ljeta građani Podgorice kupaju na Morači“, kazao je Vuković.

Kako je najavio, moguće je da Podgorica do kraja njihovog dobije nekoliko parkova.

Najčitanije