fbpx
NaslovnicaCrna GoraČovjekoljublje i solidarnost utkani u temelje moderne crnogorske države

Čovjekoljublje i solidarnost utkani u temelje moderne crnogorske države

Podgorica, (MINA) – Univerzalne vrijednosti čovječanstva, suživot, čovjekoljublje i solidarnost, sadržane u hrišćanskom učenju, utkane su u temelje moderne crnogorske države, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u božićnoj čestitki upućenoj građanima pravoslavne vjeroispovijesti.

On je čestitao Božić sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, sa željom da najradosniji hrišćanski praznik provedu sa najbližima, u miru, ljubavi i blagostanju.

„Božić proslavljamo u miru i blagostanju, zahvaljujući multietničkom i multikonfesionalnom skladu koji smo očuvali kroz vjekove, na ponos i dobrobit svih naših građana”, naveo je Đukanović.

On je istakao da su univerzalne vrijednosti čovječanstva, suživot, čovjekoljublje i solidarnost, sadržane u hrišćanskom učenju, utkane u temelje moderne crnogorske države.

“Građanski i demokratski duh, neodvojivi dio identiteta crnogorskog društva, odnjegovan i u najizazovnijim vremenima našeg milenijumskog opstajanja, osnova je svih naših današnjih uspjeha”, rekao je Đukanović.

On je naveo da se samo tolerancijom, boljim razumijevanjem i međusobnim uvažavanjem mogu prevazilaziti podjele i razlike i oko nekih krucijalnih pitanja, na dobro svih građana i Crne Gore.

“Neka nas na to podstiče i današnji praznik stvaranja i rađanja, koji vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svim ljudima dobre volje simbolizuje radosnije i bolje sjutra”, poručio je Đukanović.

Kako je kazao, savremenu Crnu Goru karakteriše dinamičan ekonomski i demokratski razvoj i dobrosusjedska saradnja, na putu usvajanja evropskih i evroatlantskih vrijednosti.

“S željom da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice i prijatelja, još jednom vam čestitam najradosniji hrišćanski praznik“, naveo je Đukanović.

Najčitanije