fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora nastavlja da podržava ciljeve održivog razvoja

Crna Gora nastavlja da podržava ciljeve održivog razvoja

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će, u okvirima svojih mogućnosti, nastaviti da maksimalno podržava transformaciju razvoja utemljenu na ubrzavanju implementacije ciljeva i zadataka održivog razvoja, poručio je crnogorski predsjednik .

On je na Samitu o ciljevima održivog razvoja u Njujorku kazao da je to još jedna prilika da se potvrdi politička volja za dostizanje definisanih ciljeva, ali i podijele praktična iskustva.

„Tim prije što shodno nalazima izvještaja generalnog sekretara, odsustvo nedovoljno ambicioznog globalnog odgovora rezultira da najranjivije kategorije stanovništva i zemlje nastavljaju da u najvećoj mjeri osjećaju posljedice spore primjene Agende 2030“, dodao je Đukanović.

On je rekao da je uvjeren da se buduće aktivnosti moraju pažljivo planirati, kako bi uključivale kontinuirani angažman svih zainteresovanih subjekata u generisanju novih ideja za postizanje vizije održivog razvoja.

„U skladu sa transformativnim karakterom Agende, u Crnoj Gori smo se opredijelili za sprovođenje uzajamno usklađenih, integrisanih, dugoročnih mjera održivog razvoja“, rekao je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...