fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora neriješeno i sa Grčkom

Crna Gora neriješeno i sa Grčkom

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrala je danas sa Grčkom neriješeno 10:10 (3:3, 2:1, 4:4 i 1:2), u utakmici drugog kola A grupe Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gvangdžuu.

Crnogorski vaterpolisti upisali su drugi remi, nakon što je bez pobjednika i istim rezultatom završen i duel sa Srbijom.

Grčka je zabilježila prvi neriješen rezultat, nakon ubjedljivog startnog trijumfa protiv Južne Koreje 26:3.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića prvi put došli su do vođstva početkom druge četvrtine (4:3), a u trećem dijelu meča imali su tri puta prednost od tri gola (7:4, 8:5 i 9:6).

Grčka je, u finišu treće i početkom posljednje četvrtine, uspjela da preokrene rezultat i serijom od četiri uzastopna pogotka povede 10:9.

Konačan rezultat postavio je Aleksandar Ivović dva minuta prije kraja.

Obje selekcije u finišu imale su prilike da dođu do pobjede, ali nijesu uspjele da ih realizuju.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Mlađan Janović sa tri, Aleksandar Ivović postigao je dva, a po gol Nikola Murišić, Đuro Radović, Draško Brguljan, Dragan Drašković i Bogdan Đurđić.

U grčkoj selekciji dvostruki strijelci bili su
Aleksandros Gunas, Stilianos Argiropulos i Dimitros Skumpakis, dok su se po jednom upisali Kristodulos Kolomvas, Georgios Dervisis, Aleksandros Papanastasiu i Konstantinos Genidonias.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u deset sati i deset minuta, igrati sa Južnom Korejom.

Najčitanije