fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora ostaje promoter evropskih vrijednosti

Crna Gora ostaje promoter evropskih vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u region, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović na sastanku sa predsjednicom Evropske komisije (EK), Ursulom fon der Lajen.

Fon der Lajen je kazala da je zahvalna Đukanoviću što je ostaoa u Briselu nakon neformalne večere za lidere Zapadnog Balkana, da učestvuje na donatorskoj konferenciji koju EK organizuje za Albaniju.

Fon der Lajen je ponovila da je cilj nove EK, da na početku mandata sagleda pitanja na kojima treba zajednički raditi, potencirajući da ima prije svega u vidu oživljavanje Berlinskog procesa i jačanje regionalne saradnje.

Đukanović se zahvalio fon der Lajen i istakao da takve poruke vraćaju vjeru i optimiz da Crna Gora može naći svoje mjesto u Evrospkoj uniji (EU), a na državama regiona je da iskoriste novi impuls i zamah reformi.

“Crna Gora je na to spremna, kao što je spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u region”, istakao je Đukanović.

On je fon der Lajen detaljnije upoznao sa viđenjem aktuelnih kretanja u regionu i i Crnoj Gori.

Fon der Lajen je istakla da je važna bliska saradnja i da se na pravi način radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

“Posebno je važno da postoje kapaciteti da se balkanska društva mogu nositi sa unutrašnjim problemima sa kojima se suočavaju”, zaključila je fon der Lajen.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...