fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora posvećena ciljevima Alijanse civilizacija

Crna Gora posvećena ciljevima Alijanse civilizacija


Podgorica, (MINA) – Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena promociji ciljeva Alijanse civilizacija i nastaviće da zagovara bolje razumijevanje i međukulturno pomirenje kao osnovne principe odnosa i dijaloga među državama, poručio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, posljednjeg dana učešća na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija govorio je na ministarskom sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija.

“Alijansa civilizacija daje nemjerljiv doprinos promociji multikulturalizma, dijaloga, razumijevanja i pomirenja među državama”, kazao je šef crnogorske diplomatije.

Darmanović je rekao da Crna Gora čvrsto vjeruje da te vrijednosti treba da se nađu u osnovi svih nacionalnih politika i ocijenio da je upravo takav pristup Crnu Goru učinio pouzdanim i kredibilnim partnerom međunarodnoj zajednici.

On je kazao da je, u vremenu dubokih podjela i rastućih izazova i kriza širom svijeta, važno podsticati multikulturni dijalog kao efektivan mehanizam za bolje povezavanje naroda i nacija.

Darmanović je potvrdio je da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena promociji ciljeva Alijanse civilizacija i da će nastaviti da zagovara bolje razumijevanje i međukulturno pomirenje kao osnovne principe odnosa i dijaloga među državama.

Šef crnogorske diplomatije se danas u Njujorku susreo i sa predstavnicima Jevrejsko-američkog savjeta

Najčitanije