fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora posvećena održavanju mira i stabilnosti

Crna Gora posvećena održavanju mira i stabilnosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je posvećena održavanju mira i stabilnosti evropskog kontinenta i međunarodne zajednice, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković na Bezbjednosnom forumu u Varšavi.

Bošković je, govoreći na panelu “NATO nakon 70 godina – Budućnost Alijanse”, istakao značaj ovogodišnjeg foruma, imajući u vidu da se obilježava 70 godina od osnivanja NATO-a, 20 godina od članstva Poljske u savezu i dvije godine od kada je Crna Gora dio Alijanse.

„Ministar je naglasio da samo jačanjem međusobnog povjerenja saveznica, spremnošću na saradnju i pružanjem uzajamne podrške, možemo aktivno doprinijeti očuvanju stabilnog i sigurnog okruženja“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da je, tokom učešća na Forumu, Bošković sa sagovornicima razmijenio mišljenje o savremenim bezbjednosnim prijetnjama i prednostima članstva u najmoćnijoj vojno-političkoj alijansi.

On je istakao da zemlje članice u kontinuitetu treba da unaprjeđuju svoje odbrambene kapacitete, kao i da intentenziviraju saradnju, kako bi se na taj način dao doprinos ukupnim kapacitetima NATO.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...