fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora sa 24 takmičara na EP

Crna Gora sa 24 takmičara na EP

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate na Evropskom prvenstvu (EP) za kadete, juniore i mlađe seniore u danskom Alborgu predstavljaće 24 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će u Alburgu nastupiti sedam takmičara u katama i 17 u borbama.

U borbama nadmetaće se mlađi seniori Nenad Dulović (do 60), Stefan Gojčević (do 75), Ilija Radonjić (do 84) i Vasilisa Bujić (+68), juniori Janko Dževerdanović (do 61), Bojan Bošković (do 68), Andrija Fatić (do 76), Nemanja Jovović (+76), Jovana Strujić (do 53), Saša Bojović (do 69) i Milena Jovanović (preko 59).

Nastupiće i kadeti Božidar Jeknić (do 52), Nemanja Mikulić (do 57), Vladimir Vukčević (do 63), Anđela Ivanović (do 47), Milica Jeknić (do 54) i Leona Markić (preko 54).

U katama pojedinačno takmičiće se mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić, juniori Kenan Nikočević i Ivana Bujković i kadet Vasilije Perović, kao i muški kadetsko-juniorski tim Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Predvodiće ih selektori Žarko Raković, Radoslav Vukićević i Slavka Maksimović.

Prošlogodišnji juniorski viceprvak Evrope, Bošković kazao je da šampionat dočekuje spreman i da vjeruje da može makar ponoviti prošlogodišnji rezultat.

“Spremao se dugo i kvalitetno. Više od dva mjeseca smo trenirali po dva puta dnevno. Bilo je teško, ali nadam se da će se trud isplatiti. Prošle godine na EP osvojio sam srebro, nadam se da ću bar ponoviti taj rezultat. Vjerujem da će ove godine biti i bolje. Hvala mom treneru, Žarku Rakoviću, mom klubu Omladinac i selektoru Slobodanu Vlahoviću”, kazao je Bošković.

On je prije dvije godine na Tenerifama postao kadetski prvak svijeta.

Bronzana sa tog šampionata Milena Jovanović, kazala je da vjeruje u dobar rezultat i na šampionatu u Danskoj.

“Pripremala sam se kvalitetno. Predstojeći šampionat mi je drugo veliko takmičenja u juniorskoj konkurenciji. Trenirala sam sa najboljima u klubu. Vjerujem da ću osvojiti medalju, potrudiću se”, kazala je Jovanović.

Mijač, bronzani sa SP u Džakarti 2015. godine, kazao je da na EP, kao i na svako takmičenje do sada, putuje maksimalno motivisan i spreman.

“U katama uveden je novi sistem, ali nadam se da mi to neće predstavljati opterećenje. Radiću kao i do sada maksimalno snažno i opušteno. Nadam se što boljem rezultatu. Hvala trenerima u KK Bar i selektoru Jugoslavu Bukiliću što su doprinijeli mojoj trenutnoj formi”, kazao je Mijač.

Selektor Bukilić kazao je da je optimista, navodeći da bi problem mogao da predstavlja mali broj nastupa na takmičenjima.

On je istakao da je urađeno sve što se moglo da takmičari na šampionat otputuju što spremniji.

“U katama će nas predvoditi i najbolje prestavljati Mijač, kao jedan od najiskusnijioh takmičara. Smatram da su i ostali takmičari, iako mladi, dosta kvalitetni. Najviše me brine promjena pravila u suđenju, jer sam prateći Premijer ligu u Parizu primijetio da implementacija tih pravila nije baš urađena na najbolji način. Nadam se da ćemo se sa šampionata u ovoj konkurenciji, kao i svakog do sada, vratiti bar sa jednom od medalja. Imamo kvalitet, odličnu ekipu i nadam se da ćemo se radovati”, kazao je Bukilić.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić podsjetio je da je ciklus priprema za EP u Danskoj počeo na decembarskom Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku.

“Vrijedno se radilo, ali na žalost kao reprezentacija nijesmo učestvovali na takmičenja zbog nedostatka sredstava. EP koje je, u svakom pogledu, zahtjevno takmičenje realizovali smo svojim sredstvima, odnosno pozajmicama i odradili završne pripreme. Ekipa predvođena Nenadom Dulovićem, Bojanom Boškovićem i Milenom Jovanović u borbama, a Vladimirom Mijačem u katama, uz nekoliko mlađih ima kvalitet da nas obraduje nekom od medalja”, rekao je Fatić.

On je istakao da je optimista i da vjeruje u novi uspjeh crnogorskih karatista.

“Možemo da se nadamo uspjehu, a to bi za nas bila svaka medalja. Imamo kontinuitet dobrih rezultata i medalja u mlađim kategorijama, ne vidim razloga da on bude nastavljen i u Alborgu”, kazao je Fatić.

Reprezentacija na šampionat putuje sjutra ujutro putuje iz Dubrovnika, preko Zagreba i Kopenhagena, do Alborga.

Najčitanije