fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora se pokazala kao sigurna i bezbjedna država

Crna Gora se pokazala kao sigurna i bezbjedna država

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se pokazala kao sigurna i bezbjedna država, uprkos subverzivnim aktivnostima iz zemlje i neposrednog okruženja, ocijenilo je danas Vijeće za nacionalnu bezbjednost.

Kako je saopšteno iz Vlade, Vijeće se na današnjoj sjednici upoznalo sa informacijama Uprave policije i drugih državnih organa o aktivnostima koje su preduzimane radi osiguravanja stabilnog javnog reda i mira za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika.

„Kao i o aktivnostima u vezi sa protestima povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnog položaja vjerskih zajednica, a koji predstavlja savremeni pravni okvir za kulturnu i demokratsku emancipaciju crnogorskog društva“, dodaje se u saopštenju.

Vijeće je konstatovalo da je za vrijeme praznika u Crnoj Gori boravio veliki broj turista, kao i da je više od 60 hiljada građana dočekalo i proslavilo Novu godinu na otvorenom prostoru, bez ijednog ozbiljnijeg incidenta.

„Time se Crna Gora još jednom potvrdila kao bezbjedna zemlja za sve njene građane, odnosno sigurna i poželjna destinacija za sve veći broj turista“, kaže se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije