fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora u polufinalu

Crna Gora u polufinalu

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u četvrtfinalnom meču zvaničnog svjetskog šampiona, selekciju Italije 10:8 (3:3, 4:3, 2:1 i 1:1)

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića u jednom od najboljih izdanja u poslejdnjih nekoliko godina potpuno su nadigrali favorizovanog rivala.

Svjetski prvak nije imao rješenje za igru u odbrani sa igračem manje i golmana Dejana Lazovića, koji je meč završio sa 12 odbrana.

Crna Gora je, u izjednačenoj prvoj četvrtini, tri puta imala minimalno vođstvo.

Italija je prvi put stekla prednost početkom druge četvrtine (4:3), vodila je 5:4 i 6:5, ali je Crna Gora sa dva uzastopna pogotka preokrenula rezultat i na veliki odmor otišla sa prednošću od 7:6.

U pretposljednjem minutu treće četvrtine prvi put stekla je dva gola prednosti (9:7), a sve dileme riješio je Aleksandar Ivović iz peterca za 10:7 početkom posljednjeg dijela meča.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Marko Petković sa četiri, Dragan Drašković je postigao dva, a po gol Đuro Radović, Draško Brguljan, Vladan Spaić i Aleksandar Ivović.

Dvostruki strijelac za Italiju bio je Nikolo Figari sa dva, dok su po jedniom odličnog Lazovičća savladali Stefan Luongo, Vićeno Rencuto, Oskar Gonzalo Ečenike, Aleksandre Bodegas, Vićenco Dolće i Pjetro Filjoli.

Crna Gora će u polufinalu, u petak, igrati sa boljim iz duela Mađarske i Rusije.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaće se: Srbija – Španija (17.30) i Hrvatska – Grčka (20.30).

Najčitanije