fbpx
NaslovnicaCrna GoraEngleska ubjedljiva u Podgorici

Engleska ubjedljiva u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Podgorici od Engleske 5:1, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To je prvi poraz crnogorske selekcije u kvalifikacijama, nakon startnog remija u Sofiji protiv Bugarske (1:1).

Engleska je upisala drugi trijumf, nakon što je ubjedljivo slavila i protiv Češke na Vembliju 5:0.

Engleska selekcija, koju sa klupe predvodi Geret Sautgejt, prvi put od novembra 1984. godine na dva uzastopna zvanična meča postigla je pet i više golova.

Crnogorska reprezentacija povela je golom Marka Vešovića u 17. minutu.

Vezista varšavske Legije u prvom ozbiljnijem napadu odlično se snašao u šesnaestercu Engleske i preciznim udarcem u desni ugao savladao golmana Evertona, Džordana Pikforda.

Izjednačio je u 30. minutu defanzivac Evertona Majkl Kin, koji je iskoristio odlično ubacivanje veziste Čelzija Rosa Barklija i glavom savladao Danijela Petkovića.

Engleska je devet minuta kasnije napravila potpuni preokret i golom Barklija povela 2:1.

Njegov saigrač iz londonskog kluba Kalum Hadson Odoi bio je najzaslužniji za vođstvo, odlično je ušao u šesnaesterac, uputio snažan udarac, a lopta je na putu ka golu pogodila Barklija i prevarila Petkovića

Barkli je bio strijelac i trećeg pogotka u 59. minutu, iskoristio je smušenost u crnogorskoj odbrani i riješio sve dileme oko pobjednika.

Trijumf Engleske, prvi na stadionu pod Goricom, još ubjedljivijim učinili su golgeter Totenhema Hari Kejn u 71. i as Mančester junajteda Rahim Sterling u 81. minutu.

Engleska je do gola mogla i u 35. minutu, iz akcije u kojoj su učestvovali Deni Ros i Dele Ali, na kraju je Rahim Sterling uputio udarac sa ivice peterca, ali je izblokiran.

Minut ranije Stefan Mugoša je šutirao sa oko 25 metara, ali je Pikford bio siguran.

Posljednju priliku da promijeni rezultat u prvom poluvremenu imao je Fatos Bećiraj, ali je njegov udarac u 45. minutu izblokiran i završio je u korneru.

Petković bio u 51. minutu spriječio Hadsona-Odoija da se upiše u strijelce i izbacio loptu u korner.

Bećiraj je bio u šansi i u 54. minutu, ali je nakon ubacivanja Marka Ivanića šutirao pored gola.

Pobjednika nije bilo ni u drugom meču A grupe, u Prištini između Kosova i Bugarska, koji je završen 1:1.

U ovom kolu slobodna je bila Češka.

Crna Gora će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastaviti 7. juna duelom sa Kosovom u Podgorici, dok će tri dana kasnije gostovati u Češkoj.

Najčitanije