fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski odbojkaši savladali Grčku

Crnogorski odbojkaši savladali Grčku

Podgorica, (MINA) – Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je u Podgorici Grčku 3:2 (21:25, 25:15, 17:25, 25:21, 19:17) i tako se Grcima revanširala za jučerašnji poraz.

U crnogorskom timu kapiten Vojin Čačić završio je meč sa 18 poena, Marko Bojić je imao 13, Aleksandar Minić 12, a Marko Vukašinović jedan manje od njega.

Kod Grka je najuspešniji bio Tanasi Protopsaltis sa 19 poena.

Selektor Crne Gore Veljko Bašić kazao je da je ovo vrlo bitna pobjeda zato što to posljednja utakmica pred Evropsko prvenstvo.

„Dobro je zbog samopouzdanja igrača. Ali, vidio sam da još ima prostora za napredak, naš sistem u odbrani nije baš najbolje funkcionisao i to je ono na čemu ćemo raditi u narednih 15 dana do početka prvenstva“, rekao je Bašić.

Crnogorskoj selekciji dueli sa Grčkom posljednja su provjera pred Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano od 12. do 29. septembra, prvi put u četiri države Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, u Roterdamu i Amsterdamu, sa Poljskom, Holandijom, Ukrajinom, Češkom i Estonijom. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

 

 

Najčitanije