fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorska i Demokrate bi kotorski scenario

Crnogorska i Demokrate bi kotorski scenario

Podgorica, (MINA) – Crnogorska je, po nalogu lidera Demokrata Alekse Bečića, raskinula koaliciju u Budvi kako bi na jesen u tom gradu sproveli kotorski scenario, saopšteno iz Demokratskog fronta (DF).

Iz DF-a su kazali da su polemišući s Demokratma i Crnogorskom bili u pravu i da tajni dogovor (Borisa) Bogdanovića i Bečića sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ozvaničen 31. jula u Skupštini, podrazumijeva nekoliko “kvislinških faza kako bi se zaokružio projekat opozicione izdaje”.

“Tako je danas koalicioni partner Demokrata, vanparlamentarna Crnogorska, po nalogu crnogorskog Zaeva, raskinula koaliciju u Budvi, ne bi li na jesen i u ovom gradu sproveli kotorski scenario na kojem je Bečić iz prve magistrirao”, navodi se u reagovanju DF-a.

Iz tog saveza su rekli da nakon ovog poteza Crnogorske, pristalice Bogdanovića i Bečića nemaju dilemu da je njihov prijatelj, (Vladimir) Pavićević, “klasična agentura zapadnih službi koji je poslat u Crnu Goru da razbije opozicionu vlast u Kotoru, Budvi i Herceg Novom”.

Kako su dodali, više je nego simptomatično da nakon njegovog preuzimanja Crnogorske i ideološkog oblikovanja Bogdanovića i Bečića, opozicija gubi Kotor, izaziva se kriza u Budvi i Herceg Novom.

Iz DF-a su kazali da se, po najnovijim informacijama, sličan scenario očekuje i u Beranama.

“Bogdanović i Bečić umjesto da se ograde i osude potez Pavićevića, spremaju novu izdaju koja će rezultirati pokušajem rušenja opozicione vlasti u Budvi”, ističe se u reagovanju.

Iz DF-a su rekli da se radi o preuzetoj obavezi iz tajnog dila postignutog sa DPS-om.

“Tim dilom je Demokratama garantovano da neće biti krivično pravno procesuirani u aferi Klap i Vardar, a da zato zauzvrat moraju ući u radnu grupu i srušiti vlast u svim gradovima gdje je opozicija na vlasti”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije