fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski atletičari u Grosetu

Crnogorski atletičari u Grosetu

Podgorica, (MINA) – Atletska paraolimpijska reprezentaija Crne Gore od petka do nedjelje nastupiće na međunarodnom Gran pri mitingu u italijanskom Grosetu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Crnogorsku atletiku predstavljaće pet takmičara – Maja Rajković, Mirnes Ramović, Miloš Spaić, Danilo Gojković i Nikola Nikolić.

Rajković će prva će na borilište, sjutra u 17 sati i 30 minuta, u bacanju koplja (F54).

U subotu će u jutarnjem programu nastupiti Ramović i Spaić u bacanju kugle (F11) u devet sati, dok će Gojković bacati kuglu u kategoriji F34 u u 16 sati i 30 minuta.

Za posljednji takmičarski dan, u nedjelju zakzani su nastupi Ramovića (F11) i Nikolića (F12) u bacanju diska (9.00), Gojkovića u bacanju koplja (F34) u 9 sati i 30 minuta i Rajković (F54) u bacanju kugle u deset sati i 45 minuta.

Trener reprezentacije Veljko Ćegar kazao je da je Groseto jedan od zahtjevnih mitinga iz programa POK, navodeći da će crnogorski atletičari odraditi i obavezene klasifikacione preglede.

„Nastupićemo sa pet sportista u čak deset disciplina i očekujem nove lične rekorde, potvrdu još minimalnih kvalifikacionih normi za Tokio 2020 što će nam potvrditi minimum dva kvalifikaciona slota, odnosno mjesta za Paraolimpijske igre“, kazao je Čegar.

Navodi se da se nastup crnogorskih atletičara u Grosetu finansira sredstvima Ministarstva sporta i mladih opredijeljenih Paraolimpijskom komitetu za program u 2019 godinu.

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...