fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski fudbaleri protiv Mađarske i Bjelorusije

Crnogorski fudbaleri protiv Mađarske i Bjelorusije

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore naredne godine odigraće dvije prijateljske utakmice, protiv Mađarske i Bjelorusije, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Duel sa Mađarskom biće odigran 5. septembra, dok će se sa Bjelorusijom sastati 19. novembra.

Obje utakmice biće odigrane u Podgorici.

“Hrabri sokoli odigraće mečeve sa Mađarima i Bjelorusima na svom terenu u terminima koji su ostali upražnjeni u kalendaru takmičenja kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine”, piše u saopštenju Fudbalskog saveza.

Navodi se da će utakmica sa Mađarskom, selekcijom protiv koje je počela reprezentativna istorija Crne Gore, biti 99. crnogorskog najboljeg tima od prvog, istorijskog duela sa Mađarima odigranog 24. marta 2007. godine.

Crnogorski fudbaleri na predstavljanju evropskoj i svjetskoj javnosti savladali su Mađarsku 2:1.

Isti rivali godinu kasnije odigrali su novi meč u Budimpešti koji je završen bez pobjednika 3:3.

“Crnogorski fudbaleri dva puta odmjerili su snage i sa Bjelorusijom. Prvi meč odigran je 18. novembra 2009. godine u Podgorici i pripao je selekciji Crne Gore. Pogodak Mirka Vučinića bio je dovoljan za pobjedu selekcije koju je sa klupe predvodio Zoran Filipović. Četiri godine kasnije, 14. avgusta 2013. u Žodinu odigran je drugi meč dva rivala, koji je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1”, piše u saopštenju.

Najčitanije