fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski karatisti bez medalje prvog dana

Crnogorski karatisti bez medalje prvog dana

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti prvi takmičarski dan Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu završili su bez medalje, sa po jednim petim i sedmim mjestom.

Najznačajniji rezultat ostvarila je kadetkinja Milica Jeknić u borbama, koja je izgubila meč za medalju u kategoriji do 54 kilograma i osvojila peto mjesto.

U meču za treće mjesto i bronzano odličje izgubila je od Ruskinje Varvare Golovine 6:0.

Članica Omladinca u prvom kolu savladala je Holanđanku Demi Oidtmnan, a u nastavku eliminisala je Brankicu Negovanović iz Srbije i Marinu Kurteš iz Bosne i Hercegovine.

U meču za finale izgubila je od Francuski Eme Meri Elizabet.

“Zadovoljna sam kako sam odradila prva tri meča. U ostala dva, ona najznačajnija, stigao me je umor i nijesam mogla da pokažem ono što znam. Žao mi je što nijesam uspjela, željela sam medalju”, kazala je Jeknić agenciji MINA.

U katama najsupješniji je bio mlađi senior Vladimir Mijač, koji je zaustavljen u drugom kolu, a za borbu za medalju falilo mu je 0,5 bodova.

Nastup je član Bara završio kao sedmoplasirani.

Privatna arhiva

U katama, u drugom kolu zaustavljeni su i juniori Ivana Bujković i Kenan Nikočević, dok su u prvom eliminisani mlađa seniorka Jovana Marić i kadet Vasilije Perović u katama.

Mijač je kazao da je zadovoljan svojim nastupom u Alborgu i da će mu ostvareni rezultat biti samo motiv više da nastavi sa još kvalitetnijim radom.

“Porazom u drugom kolu završio sam EP u Alborgu. U prvom meču sa 23,5 bodova zauzeo sam treće mjesto i izborio prolaz. U narednom kolu sam bio četvrti sa 22,9 bodova što nije bilo dovoljno za prolaz, jer u borbu za medalju idu tri takmičara sa tog dijela liste. Od trećeplasiranog imao sam 0,4 boda manje”, kazao je MIjač agenciji MINA.

Od takmičara u borbama prvo kolo prošao je samo
Vladimir Vukčević (do 63), dok su ostali Božidar Jeknić (do 52), Nemanja Mikulić (do 57), Anđela Ivanović (do 47) i Leona Markić (preko 54) eliminisani na startu takmičenja.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na programu su borbe u konkurenciji juniora i nastupi kata timova.

Crnu Goru predstavljaće Janko Dževerdanović (do 61), Bojan Bošković (do 68), Andrija Fatić (do 76), Nemanja Jovović (+76), Jovana Strujić (do 53), Saša Bojović (do 69) i Milena Jovanović (preko 59).

Nastupiće i muški kadetsko-juniorski kata tim Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Najčitanije