fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski takmičari bez medalje prvog dana

Crnogorski takmičari bez medalje prvog dana

Madrid, (MINA) – Crnogorska karate reprezentacija bez medalje završila je prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva svijeta u Madridu.

Bronzana sa prošlog šampionata svijeta iz Linca, Marina Raković poražena je u prvom kolu kategorije do 68 kilograma od Ruskinje Viktorije Isajeve 3:2.

Isajeva je u nastavku šampionata izborila finale, čime je crnogorskoj reprezentativki omogućila baraž i nastavak takmičenja.

Poraz jedoživjela i na startu repesaža od Kubanke Sirelis Martinez Leon 2:0.

Od crnogorskih karatista pobjede su upisali Biserka Radulović u katama i Dragana Konjević u kategoriji preko 68, dok su u prvom meču poraženi kataš Mijat Vojvodić i borbaši Almir Cecnjanin (preko 84) i Nikola Malović (do 84).

Radulović je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Keri Grifin iz Velsa 5:0, a u trećem Soi Lam Su iz Makaua 4:1.

U četvrtom kolu poražena je od Rite Ngo 3:2.

Kanađanka je u narednoj rundi izgubila od Španjolke Sandre Haime Sančez 5:0, čime je crnogorsku karatistkinju ostavila bez repesaža i borbe za medalju.

Foro: MINA

Konjević je na startu takmičenja u kategoriji preko 68 kilograma eliminisala Engleskinju Ameli Džejn Harvi 1:0, dok je u drugom poražena od Austrijanke Lore Ziler 2:1.

Ziler je u narednom kolu izgubila od Hane Antunović iz Švedske 3:2, čime je crnogorsku reprezentativku ostavila bez borbe za medalju.

Vojvodić je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom poražen od Krisa Čenga iz Hong Konga 4:1.

U prvom kolu odmarao je i Nikola Malović (do 84), a u drugom poražen je od nekadašnjeg evropskog i svjetskog prvaka, Francuza Kenžija Grilona 1:0.

Evropski prvak iz Izmita, Simone Marino iz Italije pobijedio je Cecunjanina 2:1

Za srijedu predviđeni su nastupi Nenada Dulovića i Marija Hodžića.

Dulovića na startu šampionata očekuje Prem Kumar Selvam iz Malezije, a ukoliko ga eliminiše sastaće se Elvisom Ramićem iz Sjedinjenih Američkih Država.

„Naporno sam trenirao i očekujem dobar rezultat bez obzira što sam debitant. Spreman sam da se borim sa svakim i želim dobar rezultat. Žrijeb nikada ne gledam i ne opterećujem se protivnicima. Razmišljam samo o prvom narednom protivniku i kako da ga pobijedim. Nema pritiska“, kazao je Dulović.

Hodžića, bronzanog sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, u prvom kolu očekuje Ajub Zakaria iz Maroka.

Protivnik Boljeg iz tog meča u drugom kolu čega Mojo Pinto Mavulanga iz Angole.

„Cilj je, kao i na svakom takmičenju, medalja. Spreman sam, a bolji je i zdrastveni bilten. Radio sam kvalitetno i očekujem da to rezultatom i potvrdim. Žrijeb ne želim da komentarišem, da bi došao do medalje moram pobjeđinati i one najbolje i one malo slabije. Za pobjedničko postolje trebaće mi najmanje šest pobjeda“, kazao je Hodžić.

Nastup će zbog povrede na posljednjem treningu propustiti Ksenija Rajović.

Doktor reprezentacije Zoran Terzić saopštio je da povreda nije ozbiljnije prirode i da postoji mogućnost da ona nastupi u petak u ekipnoj konkurenciji.

U četvrtak će na borilište muški kata tim, za petak je predviđeno takmičenje u borbama ekipno, dok su u subotu mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno.

U nedjelju biće poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

Šampionat u Madridu okupio je 1.117 takmičara.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu