fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski vaterpolisti na turniru u Njemačkoj

Crnogorski vaterpolisti na turniru u Njemačkoj

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pripreme za Svjetsko prvenstvo nastaviće u Njemačkoj, gdje će od petka do nedjelje učestvovati na turniru u Potsdamu.

Rivali crnogorskoj selekciji biće Njemačka, Grčka i Italija, sa kojom će se sastati sjutra u prvom kolu (16.15).

Crnogorski reprezentativac, Marko Petković kazao je da je odrađen najbitniji dio priprema.

„To nam je možda i prethodne dvije godine i nedostajao, zbog velikog broja turnira i utakmica. Odradili smo taj prvi dio jako dobro, sada nam preostaje dio uigravanja, spremanja taktičkog dijela, kao i privikavanje na nova pravila. Nijesu to neke velike promjene, ali ko im se bude najbolje prilagodio, biće favorit na predstojećem SP”, kazao je Petković.

On je naglasio da crnogorske vaterpoliste očekuju dvije jake provjere, navodeći da je Njemačke kvalitetna selekcija.

„Provjere će biti dobre. Sa druge strane, naše neigranje finalnog turnira Svjetske lige vidim samo kao plus. Imaćemo više vremena za odmor od ostalih ekipa, kao i za samu pripremu Svjetskog prvenstva. Što se tiče glavnog takmičenja, prije nekoliko danas smo imali zajednički sastanak sa psihologom, svako je iznio neko svoje mišljenje, ali je cilj svima bio isti – da se pruži maksimum i da se dođe do završnice takmičenja. Grupa jeste teška, kasnije i ukrštanja, ali ako oćeš do medalje onda moraš da pobijediš najbolje”, zaključio je Petković.

Na turniru u Njemačkoj nastupiće Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić, Dimitrije Obradović, Stefan Pješivac, Stefan Vidović, Dušan Matković, Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Petar Tešanović.

Najčitanije