fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrveni krst prikuplja pomoć za domaćinstva ugrožena poplavama

Crveni krst prikuplja pomoć za domaćinstva ugrožena poplavama

Nikšić, (MINA) – Ekipa Crvenog krsta iz Nikšića pokrenula je akciju prikupljanja pomoći domaćinstvima čije su kuće bile poplavljene usljed nevremena na području nikšićke opštine, i obišla najugroženije u Broćancu, Srnom Dolu, Crnodolima, Mokroj Njivi i Brezoviku.

Predstavnici Crvenog krsta Goran Damjanović i Nikola Vukotić donijeli su na korišćenje sušač za vlagu Dušanu Markoviću kome je voda poplavila prvi sprat kuće u kojoj živi sa majkom i sestrom u selu Crnodoli.

Voda se povukla iz kuće Markovića, ali je veći dio namještaja neupotrebljiv, a kuća je puna vlage.

Damjanović je rekao da je Crveni krst sva četiri sušača za vlagu sa kojima raspolažu u Crnoj Gori dopremio u Nikšić, i davaće ih na korišćenje domaćinstvima po prioritetima, čije su kuće bile najugroženije.

”Za tri do četiri dana Markovići bi trebalo da, uz pomoć sušača, izvuku vlagu iz prostorija, a nakon toga vjerovatno će biti potrebna pomoć za krečenje, nabavku najosnovnijeg pokućstva, hrane, sredstava za higijenu”, rekao je Damjanović nakon obilaska.

Prema njegovim riječima, o svim akcijama odlučivaće se u dogovoru sa domaćinima, Službom zaštite i spasavanje iz Nikšića i Direktoratom za vanredne situacije Crne Gore.

Ekipa Crvenog krsta prethodno je sušače za vlagu na korišćenje dala i porodicama Džaković i Raičević iz Mokre Njive, a potom će obići i druga domaćinstva.

”Obišli smo dio domaćinstava i, za sada što smo vidjeli, sigurno su najugroženije kuće Markovića u Crnodolima i Radovana Delibašića u zaseoku Srni Do kod Broćanca. Delibašiću, koji je jedini stanovnik tog zaseoka, kuća je u potpunosti uništena, apsolutno ništa nije iznio i trenutno je kod rođaka, u neuslovnom objektu”, rekao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, tokom obilaska vidjeli su da se voda u Srnom Dolu u potpunosti povukla, a poplavljena je u potpunosti i kuća Stevovića, koji nijesu stalno nastanjeni u tom kraju.

”Neophodna je pomoć svih i apelujemo na građane da se uključe”, rekao je Damjanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije