fbpx
NaslovnicaCrna GoraČurović: Želimo povratak u B diviziju

Čurović: Želimo povratak u B diviziju


Podgorica, (MINA) – Golbal reprezentacija Crne Gore želi povratak u B diviziju, važi za jednog od favorita na Evropskom prvenstvu i sve će uraditi da opravda tu ulogu, kazao je selektor Nikola Čurović.

EP – C divizije biće odigrano u italijanskoj Lakvili od 27. oktobra do 3. novembra, a okupiće reprezentacije Bugarske, Hrvatske, Danske, Italije, Crne Gore, Holandije, Rumunije, Francuske, Rusije, Slovačke, Slovenije i Mađarske, koje će u preliminarnoj fazi biti podijeljene u dvije grupe.

Plasman u četvrtfinale, nakon pet kola, izboriće po četiri selekcije iz obje grupe. Čurović je kazao da njegovu selekciju očekuje težak zadatak, navodeći da će konkurencija biti izuzetno jaka.

“Očekivanja od EP su velika. Važimo, uz Sloveniju, za jednog od favorita. Nadam se da ćemo uspjeti da opravdamo tu ulogu i da ćemo izboriti povratak u B diviziju. Neće biti lako, jer je izuzetno jaka konkurencija. Tu će, osim domaćina Italije, biti i Mađarska, koja je sa nama ispala iz B divizije, kao i selekcije Rusije, Holandije, Francuske. Moramo maksimalno pripremljeni otići na EP i u svaki meč ući kao da je odlučujući”, kazao je Čurović agenciji MINA.

On je istakao da su crnogorski golbalisti u okviru priprema imali priliku da ugoste i sparinguju sa ekipom Podmoskovlja iz Rusije, pobjednikom Beograd opena.

“U toku mini priprema odigrali smo desetak utakmica i imali priliku da vidimo na kojem je nivou naša forma, da uočimo mane i nedostatke kako bi ih do EP otklonili”, kazao je Čurović.

On je najavio da će crnogorski golbalisti narednog vikenda boraviti u Ljubljani i odigrati nekoliko sparing mečeva sa Slovenijom. “Do EP učestvovaćemo na turniru u Sarajevu i to će nam biti generalna proba. Nadam se da ćemo tempirati formu i spremno dočekati start šampionata”, kazao je Čurović.

Crnogorski golbalisti prošle godine na EP B divizije u poljskom Horzovu završili su kao osmoplasirani i ispali u niži rang takmičenja – C diviziju.

Najčitanije