fbpx
NaslovnicaCrna GoraDamjanović: Nastavljamo sa podrškom naučnoistraživačkoj zajednici

Damjanović: Nastavljamo sa podrškom naučnoistraživačkoj zajednici

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo nauke će, zahvaljujući povećanju budžeta u narednoj godini, nastaviti da podržava naučnoistraživačku zajednicu brojnim instrumentima koji su ranije pokrenuti, ali i raspisivanjem novih konkursa za projekte, najavila je resorna ministarka, Sanja Damjanović.

Ministarstvo nauke iduće godine će iz državne kase dobiti skoro šest miliona, što je, prema riječima Damjanović, uvećanje od 120 odsto od 2017. godine.

Ona je u intrervjuu agenciji MINA rekla da je povećanje budžeta rezultat dinamike rada, reformskih mjera i instrumenata gdje su akcenat stavili na jačanje inovacionog ekosistema.

»Zahvaljujući povećanju u narednoj godini nastavićemo sa podrškom naučnoistraživačkoj zajednici kroz brojne instrumente koje smo ranije pokrenuli, ali i raspisaćemo novi konkurs za naučnostraživačke projekte (do 100 hiljada EUR po projektu)«, kazala je Damjanović.

Ona je je objasnila da mnogi programi i instrumenti koje su pokrenuli u prošloj godini zahtijevaju dvogodišnju ili trogodišnju dinamiku budžeta, pa je značajan dio budžeta odvojen za trenutno aktivne projekte.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Budućnost Voli u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige. Budućnost...