fbpx
NaslovnicaCrna GoraDamjanović: Opozicija da ne predlaže potpredsjednika parlamenta

Damjanović: Opozicija da ne predlaže potpredsjednika parlamenta

Podgorica, (MINA) – Opozicija ne bi trebalo da predloži potpredsjednika parlamenta, niti da učestvuje u radu skupštinskih odbora sve dok parlamentarna većina sprovodi bezakonje i ruši Ustav, smatra nezavisni poslanik, Aleksandar Damjanović.

Damjanović je agenciji MINA kazao da, u ovakvom političkom trenutku, gdje se demonstrira bahatost, sila i gaženje Ustava posle zadnjih dešavanja oko Sudskog savjeta i neustavnog produženja njegovog mandata, ne vidi smisao da se puni legitimitet radu parlamenta daje učešćem u radu odbora, ali i kandidovanjem potpredsjednika Skupštine iz reda opozicije.

„Opozicija koja učestvuje u radu parlamenta treba da se fokusira na učešće na plenarnim sjednicama gdje će bez medijskih filtera, „na jedinom tako slobodnom mjestu“, u parlamentu, iznijeti svoje stavove i pokazati sve probleme koji postoje u društvu i kako aktuelna Vlada Cnre Gore nije u stanju da se tim problemima nosi“, ocijenio je Damjanović.

Sve ostalo bi, prema njegovim riječima, bilo davanje legitimiteta parlamentarnoj većini koja „gazi i pravo i institucije“, a za čim ne vidi potrebu.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu