fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas novi građanski protest

Danas novi građanski protest

Podgorica, (MINA) – Novi građanski protest pod nazivom Odupri se – 97 hiljada biće održan danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Protestna šetnja, kako je najavljeno, nakon govora, krenuće Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti.

Jedan od organizatora protesta Džemal Perović kazao je da očekuje svih 39 poslanika opozicije na bini u Podgorici.

Perović je sinoć organizovao sastanak sa opozicionim poslanicima na kojem bi usaglasili Sporazum o budućnosti, koji je pokret Odupri se ponudio opoziciji. Na sastanak nijesu došli poslanici Demokratskog fronta.

Organizatori su kazali da, kako su i prethodnih sedmica okupljanja protekla mirno i dostojanstveno, očekuju da prođe i svako naredno.

Apelovali su građane da se pridruže protestu bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja.

“Pozivamo sugrađane da i sami aktivno pomažu redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara, kako ne bismo dozvolili da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici”, naveli su organizatori.

Građanski protest počeće u 18 sati.

Najčitanije