fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas novi građanski protest 

Danas novi građanski protest 

Podgorica, (MINA) – Građanski protest pod sloganom Odupri se – 97.000, deseti po redu, biće održan danas na platou ispred Skupštine u Podgorici.

Protestna šetnja, kako je najavljeno, krenuće Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića, ulicom Stanka Dragojevića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog nazad do zgrade Skupštine.

Iz pokreta Odupri se saopštili su da će se građani sjutra okupiti kako bi kako bi još jednom poručili “da je dosta nepravde i da je kontinuiran otpor preduslov za zdrav razum”.

“Jednom su nam poručili da ne znaju ko stoji iza protesta i da “pomamljujemo” narod da izlazi na ulicu. Već smo im odgovorili da nas je na ulicu izvela katastrofalna tridesetogodišnja politika Demokratske partije socijalista i njenih satelita, a da nas zaista pomamljuju nepravda i selektivna pravda, kriminal, korupcija, neučinkovitost državnih institucija i omalovažavajući ton kojim na legitimne zahtjeve građana odgovaraju oni koje mi plaćamo i koji treba da rade za nas”, naveli su iz Pokreta.

Oni su pozvali građane da zakedno sa ulice poruče Tužilaštvu da žele nezavistan sudski sistem, kao preduslov za ostvarenje vladavine prava.

“U uslovima nefunkcionalnih institucija, građani su vrhovni tužilac i sudija – naš glas je najvažniji glas – poručimo im da ne rade svoj posao kako treba i da zbog toga moraju da odu”, kaže se u saopštenju.

Poručuju da žele odgovornost, pravdu i slobodno sudstvo i tužilaštvo, državu koja se odnosi jednako prema svima.

“Jedino se zajednički za nju možemo izboriti. Neka nas pozivaju da sadimo luk – mi ćemo i dalje na ulici sijati sjeme slobode, za ovu i sve buduće generacije”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta su istakli da okupljanje, kao i svako prethodne, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

Protest će početi u 20 sati.

Najčitanije