Darmanović:Nećemo još dugo čekati odgovor Beograda oko Branke Milić

267

Podgorica, (MINA) –  Crna Gora je strpljivo čekala odgovor zvaničnog Beograda u vezi sa slučajem Branke Milić, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i poručio da opstrukcija sudskog procesa ne može trajati u nedogled. Naglasio je da će Crna Gora preduzeti određene korake ukoliko Srbija ne ponudi odgovor.

Šef diplomatije je kazao da i dalje vjeruje da Vlada Srbije neće odlučiti da opstruira pravdu time što će štititi bjegunca pod svojim krovom i ometati sudski proces koji se odvija u Crnoj Gori.

Istakao je da je Crna Gora prema tom pitanju postupala vrlo odgovorno u skladu sa svim međunarodnim pravilima i dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje.

„To će vjerovatno biti slučaj još neko vrijeme. Mi se još uvijek nadamo da će Srbija u tom slučaju pomoći sebi, pa time i nama” kazao je Darmanović u intervjuu agenciji MINA koji će biti objavljen tokom novogodišnjih praznika.

On je kazao da ukoliko Srbija ne ponudi odgovor, to će imati posljedice i Crna Gora će preduzeti određene korake.

Opstrukcija sudskog procesa, kako je istakao, ne može trajati u nedogled.

“Još se nadam rješenju koje će izbjeći neprijatnosti. Ukoliko se to ne desi, ima raznih mogućnosti kako Crna Gora može da reaguje”, zaključio je crnogorski šef diplomatije.