fbpx
NaslovnicaCrna GoraDarmanović: Ne postoji bojazan od uzurpacije imovine

Darmanović: Ne postoji bojazan od uzurpacije imovine

Podgorica, (MINA) – Venecijanska komisija je, prilikom usvajanja pozitivnog mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, dala i preporuke koje osnažuju proceduralne garancije, tako da ne postoji bojazan od uzurpacije imovine jer se radi o procedurama koje su u skladu sa evropskim standardima.

To je za Pobjedu kazao ministar vanjskih poslova i član Venecijanske komisije, Srđan Darmanović.

„Ovim je najrelevantnije tijelo Savjeta Evrope u ovoj oblasti dalo mišljenje koje će značajno pozitivno uticati na rješavanje ovog pitanja, i vjerujem da će ovakav prijedlog dobiti i podršku poslanika u Skupštini, ali to je druga faza koja ovdje nije tretirana“, rekao je Darmanović.

Venecijanska komisija je na jučerašnjoj plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst „donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva“.

Protiv usvajanja glasao je samo jedan član Venecijanske komisije – predstavnik Srbije Čedomir Backović, dok je uzdržan bio predstavnik Bosne i Hercegovine, iz entiteta Republika Srpska.

Nakon što se određene preporuke iz mišljenja Venecijanske komisije inkorporiraju u osnovni tekst, Predlog zakona konačno će biti na dnevnom redu redovnog zasjedanja Skupštine Crne Gore koje traje najkasnije do kraja jula.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...