fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF borbeno krilo DPS-a 

DF borbeno krilo DPS-a 

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) borbeno je krilo Demokratske partije socijalista (DPS) i ne mogu potnuti jedni bez drugih, poručili su iz Demokratske Crne Gore i najavili krivičnu prijavu protiv Fronta.

Iz DF su ranije danas kazali da je Crnogorska, po nalogu lidera Demokrata Alekse Bečića, raskinula koaliciju u Budvi kako bi na jesen u tom gradu sproveli kotorski scenario.

“Saopštenje DF-a kojim su se, još jednom, primitivno, pećinski, obrušili na Demokrate pokazalo je da se Crna Gora danas nalazi u krajnje nepovoljnom položaju – smještena između “krimi-vlasti i gliser-opozicije”, navodi se u reagovanju Bečićeve partije.

Demokrate tvrde da DF, u dogovoru sa DPS-om, protiv njih sprovodi nezapamćenu kampanju.

“DF ovoliko jadan, prizeman i mizeran nije bio još od onda kad je crkvi podmetao lažna pisma da bi blatio Bečića u Herceg Novom ili kada je fabrikovao aferu “magistarski rad” od koje sada bježe glavom bez obzira”, navodi se u reagovanju.

Kako su kazali, na izdisaju su i DF i DPS, i većina građana ih vide kao jednu partiju.

“Vi ste (DF) borbeno krilo DPS-a, njihova gerila, i ne možete potonuti jedni bez drugih. A taj dan je bliži nego što mislite”, kaže se u reagovanju.

Iz Demokrata su rekli da je DF „jedina opozicija“ koja ulazi u Odbor za reform izbornog zakonodavstva dok je u njemu samo DPS, a izlazi kad uđu opozicione partije.

“Njima je bitno samo da su nasamo sa DPS-om, jer jedino u takvoj atmosferi mogu da smišljaju nebuloze na račun Demokratske Crne Gore”, navodi se u reagovanju.

Demokrate su najavile da će podnijti krivičnu prijavu protiv DF zbog, kako su kazali, posljednjih izmišljotina, laži, budalaština, falsifikata, obmana i kleveta.

Komentarišući optužbe na račun finansijskog poslovanje, Demokrate su kazale da svi već znaju da su najčistija partija na crnogorskoj političkoj sceni i da su to potvrdile sve istance.

“Jedina smo partija u Crnoj Gori koja od svog osnivanja nije imala ni jedan cent gotovinskog poslovanja, što su potvrdili Državna revizorska institucije i Agencija za sprječavanje korupcije u brojnim izvještajima i kontrolama gdje su pretresli svaki papir. Nikada nas niko nije tužio, sve obaveze servisiramo uredno i imamo besprekorne finansije”, rekli su iz te stranke.

Oni su kazali da je finansije DF-a Crna Gora najbolje mogla da vidi 2016. godine.

Najčitanije